Γ.Οικονόμου: «Το 75% των κρουσμάτων αφορά τις ηλικίες 18-30 – Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων αλλά χωρίς πανικό»

Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γ.Οικονόμου: «Το 75% των κρουσμάτων αφορά τις ηλικίες 18-30 – Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων αλλά χωρίς πανικό»

«Περιμένουμε και στη χώρα μας αύξηση κρουσμάτων» κορωνοϊού είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την έλευση της παραλλαγής Όμικρον μετά τις πληροφορίες ότι σήμερα οι νέες μολύνσεις με Covid προσεγγίζουν τις 20.000 σε όλη την Ελλάδα.

«Χωρίς πανικό χρειάζεται εγρήγορση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνοντας ότι «η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί προσπάθεια απ’ όλους και χρειάζεται συνέπεια».

Διαπιστώνεται καθημερινά ότι το 75% των κρουσμάτων αφορά τις ηλικίες 18-59 ετών και πιο συγκεκριμένα τις ηλικίες 18-30, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επισήμανε ότι η προσπάθεια είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα από τις νέες ομάδες στις μεγαλύτερες.

Παρότρυνε μάλιστα τους νεότερους Έλληνες να προσέξουν πολύ στις συναναστροφές τους τις ημέρες αυτές των εορτών και συνέστησε «μάσκες, απολύμανση, διενέργεια σελφ τεστ πριν και μετά τις συναναστροφές».

«Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι δυναμικός. Παρακολουθούμε καθημερινά τη δυναμική της εξάπλωσης των κρουσμάτων και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να παρέμβουμε στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί » υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου και επισήμανε: «Ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».

Παρακολουθώντας την συμπεριφορά της μετάλλαξης διεθνώς βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων περιμένοντας την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, την πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι έχουμε αρκετούς ακόμη συμπολίτες μας 60 και ο κίνδυνος να μεταδώσουν σε ηλικιωμένους που δεν είναι εμβολιασμένοι και να αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας στους χώρους που μέσω της ιχνηλάτησης έχει αποδειχθεί ότι είναι εστία υπερμετάδοσης ο σχεδιασμός μας για τα σχολεία παραμένει ότι θα ανοίξουν στην ώρα τους με βάση τα πρωτόκολλα που έχουμε τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά

Τι είπε για το ενδεχόμενο lockdown

«Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή, το βασικό θα είναι η χρονική μετάθεση, όχι τα νέα μέτρα» απάντησε ο κ. Οικονόμου στο ερώτημα αν το ενδεχόμενο νέου lockdown βρίσκεται στο ραντάρ της κυβέρνησης.

Για Μόσιαλο: Κατοχυρωμένη η ελευθερία λόγου ακόμη κι όταν είναι άκομψος ή προσβλητικός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις πρόσφατες αναφορές του καθηγητή Ηλία Μόσιαλο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

«Ο κ. Μόσιαλος εξέφρασε μια προσωπική άποψη στο πλαίσιο του ιδιωτικού του βίου. Η ελευθερία του λόγου είναι κατοχυρωμένη ακόμη κι όταν ο λόγος αυτός είναι άκομψος ή και προσβλητικός για κάποιους» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αποδοκιμάζοντας εμμέσως τις αναφορές του Ηλία Μόσιαλου.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.