ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Ελλάδα σε μερικό lockdown από σήμερα: Εστίαση με το ρολόι και… βουβή – Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Η Ελλάδα σε μερικό lockdown από σήμερα: Εστίαση με το ρολόι και… βουβή – Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Σε μερικό lockdown μπαίνει από σήμερα, Πέμπτη, η χώρα, καθώς τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μπαίνουν σε εφαρμογή από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης και όχι από 3 Ιανουαρίου όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί και ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως εξαιτίας της κυρίαρχης Όμικρον η επιτροπή καλεί όλους τους πολίτες να προβούν σε εμβολιασμό ενώ τα μέτρα κλείδωσαν με ημερομηνία τη 30η Δεκεμβρίου.

Πώς αναμένεται να λειτουργήσει η εστίαση

Η εστίαση και η διασκέδαση θα λειτουργεί έως τις 24:00, αποκλειστικά για καθήμενους εμβολιασμένους πελάτες.

Επιβάλλεται όριο έως έξι ατόμων ανά τραπέζι, ενώ θα υπάρξουν και αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των τραπεζιών.

Στα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης απαγορεύεται πλήρως η μουσική.

Πώς θα διεξαχθούν τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Κατ΄ εξαίρεση και μόνο για βράδυ του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς τα μαγαζιά θα λειτουργούν ως τις 2:00, αλλά με όλα τα προαναφερόμενα μέτρα.

Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στο βράδυ της Πρωτοχρονιάς, είπε πως πριν τα οικογενειακά τραπέζια θα πρέπει να γίνουν τεστ κορωνοϊού, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία η δική μας και όσων αγαπάμε.

Όπως δήλωσε ο κ. Πλεύρης, μεταξύ άλλων απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης/πάρτι είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο χώρο που θα έχει χαρακτήρα οργανωμένου πάρτι.

«Το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα επανεξεταστεί»

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στα εμβόλια εξήγησε πως υπάρχει μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη και για την 3η αναμνηστική δόση και αυτό φρενάρει τις πολλές νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Έπειτα γνωστοποίησε ότι το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας θα επανεξεταστεί. Το ίδιο και ο χρόνος κατά τον οποίο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Τα άλλα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Πέμπτη

Τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, σε περίπτωση μη τήρησης οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές.

Τάσσεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή εναλλακτικά διπλής μάσκας, τόσο σε σούπερ μάρκετ όσο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), όπως και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο με μοριακό τεστ 48 ωρών.

Αναφορικά με την τηλεργασία επανέρχεται στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες φτάνοντας έως το 50% των εργαζομένων. Επίσης, οι εργαζόμενοι θα προσέρχονται με κυλιόμενο ωράριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.