Κυβέρνηση σε εμβολιασμένους: Δεν θα σας δώσουμε «ελευθερία» ούτε το 2022 -Νέος εμπαιγμός με τις «δύο κρίσιμες εβδομάδες»

Οι δηλώσεις της κυβέρνησης που δείχνουν τα σχέδια της

Κυβέρνηση σε εμβολιασμένους: Δεν θα σας δώσουμε «ελευθερία» ούτε το 2022 -Νέος εμπαιγμός με τις «δύο κρίσιμες εβδομάδες»

Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα της χρονιάς που μας αφήνει σε λίγες ώρες είναι το «εμβολιαστείτε για να πάρετε πίσω την ελευθερία σας».

Οι κυβερνήσεις έφεραν τα πιστοποιητικά Covid-19 και πλέον για να πάει ένας πολίτης κάπου (πλην ελαχίστων χώρων) χρειάζεται να σαρωθεί, είτε έχει κάνει εμβόλιο, είτε τεστ. Παρόλα αυτά μέχρι και πριν λίγες ημέρες οι εμβολιασμένοι απολάμβαναν τα «προνόμια» που τους είχε τάξει η κυβέρνηση, ακόμη και εάν έπρεπε να δείχνουν παντού πιστοποιητικό.

Όμως τις τελευταίες ημέρες άλλαξαν όλα αυτά. Αρχικά η υποχρεωτική μασκοφορία που επέστρεψε παντού, όταν μάλιστα οι «ειδικοί» (πχ. Μ.Παγώνη) είχαν υποσχεθεί στους εμβολιασμένους ότι από Σεπτέμβριο πετάνε τελείως τις μάσκες, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν μέτρα σε γήπεδα και εστίαση.

Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι είναι για λίγες ημέρες και χρησιμοποίησε επί της ουσίας ξανά τις φράσεις «δύο κρίσιμες εβδομάδες». «Οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το δεκαπενθήμερο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Super League.

Μετά λοιπόν τις 16 Ιανουαρίου, όταν και δηλαδή τελειώνουν υποτίθεται τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να απολαύσουν ξανά τη ζωή τους; Μάλλον όχι.

«Μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων», είπε ο Θάνος Πλεύρης επίσης. Δηλαδή επί της ουσίας είπε ότι τότε θα εξεταστεί η πρόταση… της Super League. Ότι δηλαδή στο γήπεδο θα μπορούν να πηγαίνουν όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν διαρκείας. Και αυτό… θα εξεταστεί, όχι θα γίνει σίγουρα. Άρα είναι βέβαιο ότι η «ελευθερία» που έζησαν οι εμβολιασμένοι, τουλάχιστον στον αθλητισμό, θα αργήσει να έρθει.

Την ίδια ώρα ούτε για την εστίαση είναι χαρμόσυνα τα νέα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα δώσει επίδομα 534 ευρώ σε όσους εργαζόμενους πλήττονται. Η άποψη που επικρατεί στην αγορά είναι ότι αυτή είναι μια ομολογία ότι τα μέτρα θα διαρκέσουν για τουλάχιστον έναν μήνα και μετά βλέπουμε…

Εκτός βέβαια απ’ αυτά στο «τραπέζι» είναι και νέες απαγορεύσεις, ενώ πλέον όσοι έχουν κάνει μόνο δύο δόσεις και έχουν περάσει επτά μήνες θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Οπότε η «ελευθερία» που υποσχέθηκαν σε περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες μάλλον… αποδείχθηκε απάτη.

Ήδη βλέπουμε τους εμβολιασμένους να αντιδρούν. Η Θύρα 7 καλεί τους οπαδούς όλων των ομάδων στις 9 Ιανουαρίου σε πορεία διαμαρτυρίας, ενώ και οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ έχουν στείλει, όπως σας αποκάλυψε το pronews.gr πριν την ανακοίνωση της Θ7, μήνυμα προς στην κυβέρνηση. «Ή παίρνει πίσω τα μέτρα, ή οι οπαδοί θα πάνε στη Βουλή».

Αναμένονται εξελίξεις και πλέον ο χρόνος για τους κυβερνώντες μετρά αντίστροφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.