ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Με rapid test η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – Όλα τα σενάρια που εξετάζονται

Τρίτη ή Τετάρτη οι τελικές αποφάσεις

Με rapid test η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – Όλα τα σενάρια που εξετάζονται

Αποφασισμένη να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία είναι η κυβέρνηση, παρά την αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό, παρόλα αυτά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει εντός της εβδομάδας (Τρίτη ή Τετάρτη), αν και το σχέδιο της υποεπιτροπής φαίνεται πως έχει οριστικοποιηθεί.

Με οδηγό τα rapid και όχι τα self tests

Αρχικά όλες οι απόψεις προκρίνουν το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου και όχι την παράταση των διακοπών λόγω της επικείμενης διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Έτσι, λοιπόν, οι «ειδικοί» αναμένεται να εισηγηθούν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία αφού έχουν υποβληθεί σε rapid test και όχι απλά σε self test αν αυτό είναι εφικτό.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=B2_UaGkrnG8&feature=emb_title&ab_channel=PronewsMedia

Πάντως, σε περίπτωση κρούσματος, τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα ελέγχονται με rapid test επομένως καταργείται ο «σταυρός» (το τέστινγκ στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid τεστ σε όλους τους μαθητές της τάξη.

Ακόμα, τα τεστ θα γίνονται επί 5 ημέρες αντί για 7 και η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10.

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα φροντιστήρια

Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (02/01), οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί πρόκειται να επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα (03/01).

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας αναφέρεται: «Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας, λειτουργούν κανονικά, αύριο Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022. Τα ανωτέρω ισχύουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/2021 (ΦΕΚ Β’ 6290/29-12-2021) ΚΥΑ “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00”. Για οποιαδήποτε εξέλιξη με σκοπό την διασφάλιση της υγείας, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μετά τις οδηγίες των ειδικών».

Ακόμα, από τη Δευτέρα (03/01) πρόκειται να επαλειτουργήσουν και τα φροντιστήρια παρότι η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κάνει λόγο για «υγειονομικό κίνδυνο».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ τονίζεται: «Η ΟΙΕΛΕ καταθέτει την έντονη ανησυχία της για το άνοιγμα, την ερχόμενη Δευτέρα (03/01), των φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών με την πανδημία να μαίνεται και με τους ελέγχους της πολιτείας να είναι ανεπαρκείς. Καμία οδηγία, καμία πρόνοια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές κυριολεκτικά ξεχασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Αν συνυπολογίσει κανείς στους χώρους αυτούς και τα περιβόητα Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο και δεν υπάγονται σε κανέναν εποπτικό φορέα, γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα εκατοντάδων χιλιάδων διδασκόντων και διδασκόμενων που μπορεί να μεταδώσουν αστραπιαία τον ιό στην κοινότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, η ΟΙΕΛΕ απαιτεί δωρεάν μοριακά τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε «να διευκολυνθεί η ακριβής ιχνηλάτηση των κρουσμάτων» και ζητά την αναστολή του ανοίγματος των εκπαιδευτικών μονάδων μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.