ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Συνεδριάζουν σήμερα οι «ειδικοί»: Καμία χαλάρωση στα μέτρα για τουλάχιστον μια εβδομάδα – Όλα τα σενάρια

Δεν αναμένεται να χαλαρώσουν άμεσα τα μέτρα

Συνεδριάζουν σήμερα οι «ειδικοί»: Καμία χαλάρωση στα μέτρα για τουλάχιστον μια εβδομάδα – Όλα τα σενάρια

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ώστε να αποφασιστεί το εάν θα αρθούν κάποια από τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν πριν τις γιορτές.

Όπως όλα δείχνουν οι «ειδικοί» θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση την παράταση των υφιστάμενων μέτρων για τουλάχιστον μια εβδομάδα, καθώς αν και η μετάλλαξη Όμικρον δεν προκαλεί σοβαρές νοσηλείες πιέζει ιδιαιτέρως το ΕΣΥ, καθώς προκαλεί πίεση στις απλές κλίνες νοσηλείας.

Μάλιστα είναι πιθανή η παράταση των μέτρων έως και τις 24 Ιανουαρίου, με κύριο άξονα την εστίαση και τη διασκέδαση.

Επισημαίνεται ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, θα απαγορεύονται οι όρθιοι, θα επιτρέπονται έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι, ενώ θα είναι η υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας από τα μέλη του προσωπικού.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=se7m2TZXbcw&feature=emb_title

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της μουσικής στα καταστήματα, λέγοντας, σε σχετικές δηλώσεις την Τρίτη (11/01), πως «η λίγο χαμηλή μουσική όταν τρως έξω, θα βοηθήσει στην ψυχολογία των πολιτών ενώ δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επί του πεδίου ότι όταν παίζει μουσική, όσοι μιλούν και επικοινωνούν, εκτοξεύουν περισσότερα σταγονίδια».

Πλεύρης: «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο αφού, όπως τόνισε την Τρίτη (11/01), όλα τίθενται «υπό εξέταση».

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις: «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. […] Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή και σε κάποια μέτρα που ελήφθησαν με γνώμονα τις γιορτές, όπως είναι η απαγόρευση της μουσικής, θα συζητηθεί εάν έχουν νόημα πλέον. Η εκτίμησή μας είναι να μείνουμε σε αυτήν τη φιλοσοφία των μέτρων, αλλά όπου μπορέσει, να υπάρξει αποκλιμάκωση».

Οικονόμου: «Πρόωρο το μήνυμα περί χαλάρωσης των μέτρων»

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, την Τρίτη (11/01), ως προς το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων.
Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για χαλάρωση και κυρίως να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα. Πάντα οι εισηγήσεις της Επιτροπής λαμβάνονται πολύ σοβαρά από την κυβέρνηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, ο ίδιος υπονόησε πως δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για να χαλαρώσει το μέτρο της πληρότητας του 10% στα γήπεδα με «ταβάνι» τα 1.000 άτομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.