Γ.Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα

«Από τις 16 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να βεβαιώνονται τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάστηκαν»

Γ.Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενεργειακή κρίση και στις κινήσεις που σκοπεύει να κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση για να απορροφήσει μέρος των αυξήσεων.

«Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες ανατιμήσεις. Αυτό έχει τις συνέπειές του και για τα ελληνικά νοικοκυριά. Κάναμε παρεμβάσεις από την πρώτη στιγμή (400 εκατ. για στήριξη του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος), παρακολουθούμε το φαινόμενο για τις ανατιμήσεις που αναμένονται και εξετάζουμε μια σειρά παρεμβάσεων», τόνισε αρχικά ο κ. Οικονόμου, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και έκανε λόγο για νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια.

Ωστόσο σημείωσε πως «η μείωση του ΦΠΑ δεν είναι μια απλή υπόθεση, η πρόθεσή μας είναι να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας, οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι επανέρχεται η άδεια ειδικού σκοπού, με τις ανακοινώσεις να γίνονται σύντομα.

Όσον αφορά το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι από τις 16 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να βεβαιώνονται τα πρόστιμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ τόνισε: Να διαχωρίσουμε τα περιστατικά, η επίθεση από τραμπούκους σε πανεπιστήμια είναι καταδικαστέα, είμαστε σε ανοικτό μέτωπο με αυτή την τακτική. Θλιβερή είναι όμως και η εικόνα που αναδύεται σχετικά με όλα τα υπόλοιπα. Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της, χωρίς αστερίσκους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.