ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θ.Πλεύρης: Ποιοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών δεν θα πληρώσουν πρόστιμο

Θ.Πλεύρης: Ποιοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών δεν θα πληρώσουν πρόστιμο

Τελειώνει ο χρόνος για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, καθώς από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ το μήνα (για τον Ιανουάριο θα είναι 50).

Παρόλα αυτά υπάρχει μια ομάδα πολιτών που αποτελούν εξαίρεση από το μέτρο αυτό και το πρόστιμο. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Παρασκευής δεν θα πληρώσουν πρόστιμο όσοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον, κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αλλά και όσοι υποβάλλουν αίτημα εξαίρεσης για λόγους υγείας.

Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης κρίνει πως σε κάθε περίπτωση το μέτρο της υποχρεωτικότητας είχε αποτελεσματικότητα, καθώς οι μισοί περίπου από τους 550.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί κανονικά. Το πρόστιμο θα ξεκινήσει να επιβάλλεται από την ερχόμενη Τρίτη, το οποίο θα κληθούν να το πληρώσουν και όσοι ναι μεν έχουν κλείσει ραντεβού αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

Δεν εφησυχάζουμε για τη μείωση των κρουσμάτων

Μπορεί να «υπάρχει μια σταθερή μείωση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι περιμέναμε την κορύφωση λίγο αργότερα, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν», τόνισε ο υπουργός Υγείας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, ενώ η αναλογία των κρουσμάτων με την παραλλαγή Όμικρον είναι 9 προς 1 σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, η εικόνα στις νοσηλείες είναι διαφορετική και είναι μοιρασμένες.

Σχετικά με τα self test που πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη (13.1.2022) από μαθητές και εκπαιδευτικούς, δηλώθηκαν περίπου 6.364 θετικά, αριθμός που μπορεί βέβαια να μεγαλώσει σήμερα το πρωί, αλλά θα παραμείνει μικρότερος από αυτόν της περασμένης Δευτέρας στο άνοιγμα των σχολείων.

Για την οδηγία που έχει δοθεί και επιτρέπει στους νοσήσαντες να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την πέμπτη ημέρα από την νόσηση αν δεν έχουν συμπτώματα, ακόμη και χωρίς αρνητικό τεστ, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για επιστημονικό θέμα κι αυτό προτείνουν οι ειδικοί και πρόσθεσε πως όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μηδαμινός ή έστω πολύ μικρός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε κατά την απεργίας των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, ο κ. Πλεύρης είπε ότι ήταν απαραίτητο να το κάνει γιατί η απεργία προκηρύχθηκε χωρίς να οριστεί προσωπικό ασφαλείας κι αυτό σημαίνει ότι παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις θα μπορούσε ένα παιδάκι να πάει για να εμβολιαστεί και στο τέλος να μην εμβολιαζόταν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.