ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φέρνει εκλογές μετά το Πάσχα – Και το τέλος του Κ.Μητσοτάκη;

Βουλευτές της ΝΔ χτύπησαν «καμπανάκι»: «Έρχεται κατάρρευση»

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φέρνει εκλογές μετά το Πάσχα – Και το τέλος του Κ.Μητσοτάκη;

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, καθώς παρά τις εκκλήσεις πολλών βουλευτών της ΝΔ η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτές της ΝΔ από όλες τις περιφέρειες της χώρας έχουν μεταφέρει στην κυβέρνηση το βαρύ κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των ψηφοφόρων της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Επισημαίνουν μάλιστα ότι το κλίμα δυσαρέσκειας εντείνεται και λόγω του γεγονότος ότι δεκάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι έμειναν εκτός της εισοδηματικής στήριξης των 250 ευρώ.

Η επιβολή δε του προστίμου σε συνδυασμό με την όξυνση της ακρίβειας τείνει να τορπιλίσει τους παραδοσιακούς δεσμούς της παράταξης με ένα προνομιακό της ακροατήριο, όπως λέγεται χαρακτηριστικά. Όπως είναι γνωστό η ΝΔ έχει αρκετά υψηλά ποσοστά στους πολίτες της τρίτης ηλικίας και με αυτή την απόφαση της χάνει αρκετούς ψηφοφόρους.

Με βάση επίσημα στοιχεία 303.000 ανεμβολίαστοι πολίτες θα κληθούν αυτόν τον μήνα να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 50 ευρώ (μισός μήνας) και από την 1η Φεβρουαρίου 100 ευρώ μηνιαίως για όσο διάστημα δεν εμβολιάζονται, 217.000 πολίτες εμβολιάστηκαν, ενώ εκκρεμούν και 15.000 αιτήματα για κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 500.000 πολίτες άνω των 60 ετών, μεγάλο ποσοστό των οποίων ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ χάθηκαν οριστικά από το κυβερνών κόμμα.

Την ίδια ώρα κυλιόμενες μετρήσεις που καταφθάνουν στο Μαξίμου διαπιστώνεται, μεταξύ άλλων, ότι περίπου το 12-13% του εκλογικού σώματος θα στήριζε έναν σχηματισμό στα δεξιά της ΝΔ.

Στη Νέα Δημοκρατία πλέον έχει παρθεί η απόφαση να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες μετά το Πάσχα, ώστε να σταματήσει αυτή η κατάρρευση, παρά τη διαφωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να παραμείνει όσο δυνατόν το περισσότερο στην εξουσία.

Όπως όλα δείχνουν μέσα στο επόμενο δίμηνο θα καταγραφεί ραγδαία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και θα υπάρξει ένα κλίμα περί επιστροφής της στην «κανονικότητα», έτσι η κυβέρνηση θα μπορέσει να «πουλήσει» το αφήγημα περί «επιστροφής στην κανονικότητα».

Ταυτόχρονα στη ΝΔ παρατηρούν ότι υπάρχει στασιμότητα των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση.

Το συγκεκριμένο σενάριο τοποθετεί τις εκλογές την άνοιξη, καθώς αν χρειαστούν και δεύτερες κάλπες αυτές θα γίνουν τον Ιούνιο, οπότε η σχετική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν την τουριστική περίοδο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα ενός ανδρός, είναι ένα κονσόρτσιουμ πολιτικών τζακιών και πολιτικών οικογενειών που λειτουργεί με βάση την πολιτική κληρονομική διαδοχή στα ανώτερα κλιμάκιά της. Ο βασικός τους στόχος είναι η πολιτική τους επιβίωση. Οι οικογένειες αυτές, ορίζουν κάθε φορά ένα πολιτικό «άλογο» για να οδηγεί την πολιτική κούρσα και όταν αυτό κουράζεται, έγκαιρα το «σκοτώνουν» πολιτικά για να επέλθει ανανέωση και να σταματήσει η πτώση.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δείχνει να είναι η «χαριστική βολή» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς πλέον η ΝΔ έχει χάσει ένα τεράστιο ποσοστό παραδοσιακών ψηφοφόρων της. Το σενάριο που είναι το πιο πιθανό πλέον είναι να υπάρξουν κάλπες μετά το Πάσχα, με τη ΝΔ να είναι μεν το πρώτο κόμμα, αλλά να παίρνει χαμηλά ποσοστά και να πηγαίνουμε σε μια συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας κυβερνητικός σχηματισμός που πιθανότατα δεν θα μακροημερεύσει και με τη ΝΔ να ετοιμάζει ένα νέο «άλογο», το οποίο θα μπορέσει να επαναφέρει το κυβερνών κόμμα στα παραδοσιακά ποσοστά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.