ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Οποιοσδήποτε παίξει με την εδαφική μας κυριαρχία θα μας βρει αποφασισμένους να την υπερασπιστούμε»

«Tα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο»

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Οποιοσδήποτε παίξει με την εδαφική μας κυριαρχία θα μας βρει αποφασισμένους να την υπερασπιστούμε»

Στην άφιξη των πρώτων έξι γαλλικών Rafale που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Οποιοσδήποτε παίξει με την εδαφική μας κυριαρχία θα μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους να την υπερασπιστούμε – αυτό είναι το μήνυμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού προς στην Τουρκία», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Σχολιάζοντας την άφιξη των πρώτων έξι Rafale χθες στην Αθήνα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην προμήθεια αυτού του όπλου μετά από μια εικοσαετία συζητήσεων για την αγορά αεροσκαφών τέταρτης γενιάς, και σε πρωτόγνωρο για τα αμυντικά δεδομένα χρόνο παράδοσης.

Επιπλέον, όπως είπε, τα Rafale δίνουν στην Ελλάδα συγκριτικό πλεονέκτημα. Και πρόσθεσε ότι ο εκνευρισμός που βγαίνει από την Άγκυρα για τα Rafale και τα άλλα οπλικά συστήματα, που έχει παραγγείλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνει τον φόβο της Τουρκίας ότι αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο.

Σημείωσε, ακόμη, ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή πιέζεται οικονομικά και ιστορικά έχει φανεί ότι εξάγει τέτοιου είδους πιέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως «η ελληνική κυβέρνηση, με τα μηνύματα τα οποία στέλνει, δεν έχει αφήσει το περιθώριο στον κ. Ερντογάν και τους επιτελείς του να πιστεύουν ότι μια βόλτα στο Αιγαίο θα είναι ανέφελη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.