Εντολή Βερολίνου για άμεσες εκλογές και συγκυβέρνηση – Ευρύ ανασχηματισμό θέλει το Μαξίμου για να «σωθεί» ο Κ.Μητσοτάκης

Τελειωμένη η κυβέρνηση, προσπαθεί να πάρει παράταση ζωής με ευρύ ανασχηματισμό

Εντολή Βερολίνου για άμεσες εκλογές και συγκυβέρνηση – Ευρύ ανασχηματισμό θέλει το Μαξίμου για να «σωθεί» ο Κ.Μητσοτάκης

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις του τόπου, καθώς το κυβερνητικό μπάχαλο που σημειώθηκε στην κακοκαιρία «Ελπίς» φαίνεται πως ήταν το «τελειωτικό» χτύπημα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του το Βερολίνο βλέπει ότι είναι πιο επιτακτική ανάγκη να πάνε άμεσα σε εκλογές γιατί δεν αντέχει ο Κ.Μητσοτάκης και προωθεί το σενάριο της συγκυβέρνησης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Κάτι το οποίο βεβαίως θέλει να αποφύγει ο Κ.Μητσοτάκης, καθώς θα χάσει τη θέση του και γι’ αυτό τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πολλές συσκέψεις για να μπορέσει να σωθεί από το φιάσκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι’ αυτό επιρρίπτονται ευθύνες σε υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη (Γ.Πατούλης).

Όπως έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση, ο Κ.Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σχετικά άμεσα σε ευρύ ανασχηματισμό, ώστε να μπορέσει να μειώσει με αυτό τον τρόπο τις αντιδράσεις.

Ο εκ μεταγραφής Κύπριος υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης, που τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση το καλοκαίρι, μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια, για να αξιοποιήσει την εμπειρία του από το ανάλογο χαρτοφυλάκιο που είχε ως επίτροπος της ΕΕ στο παρελθόν, συγκεντρώνει από προχθές πάνω του πολλά πυρά.

Δεν είναι όμως μόνο ο Χ.Στυλιανίδης. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος από τη συνολική αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και από τους χειρισμούς όλων των εμπλεκόμενων πλευρών -υπουργεία, Περιφέρεια-, καθώς ακόμα και μία μέρα νωρίτερα έδιναν την εικόνα πλήρους ελέγχου. Στο Μαξίμου φοβούνται πως, όπως το καλοκαίρι οι πυρκαγιές είχαν μεγάλο κόστος για την κυβέρνηση, το ίδιο θα γίνει και τώρα, και εκφράζονται φόβοι ότι αυτό θα φανεί και στις επόμενες δημοσκοπήσεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν είναι και οι καλύτερες για την κυβέρνηση.

Υπάρχουν σενάρια και για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τον Κώστα Καραμανλή, τον Τάκη Θοεδωρικάκο, αλλά και για τον Νίκο Δένδια, με τη διαφορά ότι ο τελευταίος δύσκολα θα αποτελέσει παρελθόν από την κυβέρνηση, αλλά δεν είναι απίθανο να αλλάξει υπουργείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτός που προς το παρόν φαίνεται να την γλυτώνει είναι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με το σκάνδαλο Φουρθιώτη, το οποίο όμως ξεχάστηκε από τον χιονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.