ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κοινωνία «δύο ταχυτήτων» και μετά την πανδημία: Πότε καταργούνται τα μέτρα για τους τριπλοεμβολιασμένους

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους και τους διπλά εμβολιασμένους

Κοινωνία «δύο ταχυτήτων» και μετά την πανδημία: Πότε καταργούνται τα μέτρα για τους τριπλοεμβολιασμένους

Αρκετές χώρες της Ευρώπης ήδη εξετάζουν το μοντέλο της συνύπαρξης με τον κορωνοϊό, κάτι που προετοιμάζεται να κάνει και η Ελλάδα, αν και όπως όλα δείχνουν θα είναι η τελευταία χώρα που θα βγει από την πανδημία, λόγω της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση.

Ο ορίζοντας για την άρση και των τελευταίων μέτρων που έχουν απομείνει είναι ο Απρίλης και πάντως ως το Πάσχα εκτιμάται ότι θα έχει μείνει μόνο η χρήση μάσκας, μέτρο το οποίο θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμη.

Οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε. στην τελευταία τους διάσκεψη, στα μέσα της εβδομάδας, έκριναν στην πλειονότητα τους ότι η άρση των μέτρων και η επιστροφή σε ρυθμούς κανονικότητας είναι επιβεβλημένη.

Ως το αργότερο τις αρχές Μαρτίου, και πάντα εκτός απροόπτου, αναμένεται να αρθούν οι τελευταίοι περιορισμοί στη διασκέδαση, με δυνατότητα τα μπαρ – εστιατόρια, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης να δέχονται και όρθιους πελάτες.

Οι μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι θα απαγορευτούν, δεδομένου ότι το Σύστημα Υγείας είναι σταθερά επιβαρυμένο για να δεχτεί νέα πίεση από τη μεταδοτικότητα του που θα προκαλούσαν.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει εάν κερδίζει έδαφος η πρόταση να επιτραπούν κάποιες μικρότερες καρναβαλικές συγκεντρώσεις, παραπέμποντας στους ειδικούς, οι οποίοι θα κάνουν τις εισηγήσεις τους τις επόμενες ημέρες.

«Έρχεται η φάση που θα μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό κι ο καθένας θα παίρνει τις αποφάσεις του» δήλωσε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Παρόλα αυτά -αντίθετα με όσα γίνονται σε πολλές χώρες- στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλουν να παραμείνουν τα πιστοποιητικά. Όπως σας αναφέραμε χθες υπάρχει έντονη φημολογία για κατάργηση τους, όμως είναι απίθανο να καταργηθούν πλήρως.

Στο Μαξίμου μάλιστα θέλουν να μην υπάρξει καμία χαλάρωση για τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις και για τους ανεμβολίαστους, καθώς κρατούν μια απίστευτη εκδικητική στάση απέναντι σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.

Κάτι που όμως βρίσκει αντίθετο το υπουργείο Τουρισμού, αλλά και μερικούς «ειδικούς» που θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των πιστοποιητικών. Δεδομένου ότι τον Μάρτιο-Απρίλιο ξεκινά ο τουρισμός στη χώρα μας είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει μια χαλάρωση μέτρων και για τους ανεμβολίαστους, ώστε να μπορέσουν να έρθουν περισσότεροι τουρίστες. Παρόλα αυτά είναι βέβαιο ότι θα είμαστε το τελευταίο «κάστρο» των «Big Pharma» και θα είμαστε η τελευταία χώρα στην οποία θα καταργηθούν πλήρως τα πιστοποιητικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.