ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Φόβοι για σκάνδαλο τύπου Energa: Σε πανικό το Μαξίμου για τα «φέσια» άνω των 300 εκατ. ευρώ των εταιρειών ενέργειας

Η ΚΕΔΕ απαίτησε από την κυβέρνηση άμεση λύση

Φόβοι για σκάνδαλο τύπου Energa: Σε πανικό το Μαξίμου για τα «φέσια» άνω των 300 εκατ. ευρώ των εταιρειών ενέργειας

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να σκάσουν «κανόνια» στην ενέργεια και σκάνδαλα τύπου Energa και Hellas Power, καθώς οι εταιρείες ενέργειας έχουν αφήσει «φέσια» άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ καθώς δεν αποδίδουν τα τέλη που εισπράττουν μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πλέον υπάρχουν «μαύρα σύννεφα» στο Μαξίμου, καθώς υπάρχει φοβία για σκάνδαλο τύπου Εnerga – Hellas Power.

Η ΚΕΔΕ είναι στα κάγκελα και ήδη διεμήνυσε την έντονη ενόχλησή της στον υπουργό ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα καθώς στους δήμους δεν τους έχουν αποδοθεί τέλη ύψους άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ και ζητούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ζήτησαν από τον υπουργό ΠΕΝ να υπάρξει ρύθμιση που θα υποχρεώνει τους προμηθευτές να αποδίδουν τα χρήματα στους Δήμους εντός δύο μηνών.

Την ίδια ώρα υπολογίζονται σε άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ τα χρήματα που ορισμένοι πάροχοι έχουν παρακρατήσει από τα τέλη που πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών ρεύματος νοικοκυριά και επιχειρήσεις και δεν έχουν αποδοθεί στους διαχειριστές και συγκεκριμένα σε ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και ΔΑΠΕΕΠ.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Πέμπτη στην ολομέλεια της ΡΑΕ, με τα στελέχη της να εκτιμούν ότι η συνεχιζόμενη «έκρηξη» των χονδρεμπορικών τιμών μπορεί να οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη παρακράτηση και των ρυθμιζόμενων χρεώσεων από τους παρόχους με αποτέλεσμα να δούμε «κανόνια» στην αγορά με απρόβλεπτες συνέπειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το φαινόμενο αναμένεται να πάρει ανεξέλγκτες διαστάσεις εάν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις καθώς εκτιμάται ότι το χρέος θα διογκωθεί εξαιτίας των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος που φθάνουν σε νοικοκυριά και επαγγελματίες με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι πληρωμές ή ακόμα και να μην μπορούν να εξοφληθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.