ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Απογραφή: Καταγγελίες κατά της ΕΛ.ΣΤΑΤ. – Αρνείται να εξοφλήσει απογραφείς

Για πρώτη φορά στην ιστορία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει εγκαίρως την απογραφή

Απογραφή: Καταγγελίες κατά της ΕΛ.ΣΤΑΤ. – Αρνείται να εξοφλήσει απογραφείς

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Ένωση» εξαπολύει «πυρά» προς την ΕΛ.ΣΤΑΤ. και χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» την πρακτική της προς τους απογραφείς.

Όπως επισημαίνει, «οι απογραφείς, που ανέλαβαν να απασχοληθούν με ψευδεπίγραφη “ανάθεση έργου” απογραφής του πληθυσμού, μέσα σε προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο, επιβληθέν ωράριο εργασίας και με προσυμφωνημένη αμοιβή, βρέθηκαν από την πρώτη ημέρα εργασίας σε έναν κυκεώνα ανοργανωσιάς, έλλειψης συντονισμού και μηδενικής υποστήριξης, με διαρκείς παρατάσεις να ανακοινώνονται μονομερώς, με πρόσθετο έργο να τους επιβαρύνει με έξοδα μετακίνησης, τα οποία εξαναγκάζονταν να πληρώνουν οι ίδιοι και με συνθήκες υγείας και ασφάλειας απαράδεκτες».

Κάνει, επίσης, λόγο για μπάχαλο που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και επιχειρείται να μεταφερθεί ως «ζημιά» στο σύνολο των απογραφέων, λειτουργώντας τιμωρητικά απέναντι σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να απασχολούνται και πέραν του προκαθορισμένου και προσυμφωνημένου διαστήματος που η ίδια η Αρχή είχε καθορίσει ως χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα χειρότερα, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. αρνείται να εξοφλήσει απογραφείς για την απασχόλησή τους εντός των χρονικών πλαισίων που η ίδια εξαρχής έθεσε, απαιτώντας να συνεχίσουν να απασχολούνται δίχως πρόσθετη αμοιβή στις παρατάσεις που μονομερώς και αυθαίρετα η ίδια αποφάσισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.