Β.Κικίλιας: «Χρειαζόμαστε 50.000 Ουκρανούς για εργασία σε τουρισμό»! – Κανείς δεν ασχολείται με τους άνεργους Έλληνες!

Β.Κικίλιας: «Χρειαζόμαστε 50.000 Ουκρανούς για εργασία σε τουρισμό»! – Κανείς δεν ασχολείται με τους άνεργους Έλληνες!

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 17.34): Λίγες ημέρες μετά την τοποθέτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τις υπογραφές σε Μπαγκλαντές και Πακιστάν, ότι χρειαζόμαστε περίπου 150.000 αλλοδαπούς για να εργαστούν στη χώρα μας, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι υπάρχουν περίπου 50.000 θέσεις στον τουρισμό που «δεν μπορούν να καλυφθούν από την εγχώρια αγορά και μπορούν να τις καλύψουν Ουκρανοί πρόσφυγες»!

Δηλαδή 1 εκατ. άνεργοι Έλληνες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες στον ελληνικό τουρισμό και καλούμε 50.000 Ουκρανούς να εγκατασταθούν στην Ελλάδα για να τις καλύψουν! Και αυτοί οι άνθρωποι κυβερνούν -ακόμα- τη χώρα!

Αυτό είπε ο Β.Κικίλιας στον Ουκρανό πρέσβη Σεργκέι Σουτένκο, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνομίλησα με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα Σεργκέι Σουτένκο, ο οποίος δυστυχώς δεν μπόρεσε να έρθει στο υπουργείο Τουρισμού, καθώς διαγνώστηκε με Covid.

Του εξέφρασα την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον ουκρανικό λαό, σε αυτή την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ουκρανία και, κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, τη στήριξη που θέλουμε να δώσουμε.

Ήδη δεχόμαστε πρόσφυγες από την Ουκρανία, Έλληνες της διασποράς, Πόντιους και Ουκρανούς πρόσφυγες, στους οποίους με γρήγορες διαδικασίες, σε συνεννόηση με τον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, εκτός από άδεια παραμονής και φροντίδα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και τη δυνατότητα εργασίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει να δώσει άδεια παραμονής για ένα συν ένα έτη. Εμείς θέλουμε να ζήσουν αξιοπρεπώς στη χώρα μας και τους δίνουμε τη δυνατότητα να μπορέσουν να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο. Πέρυσι μας έλειψαν 50.000 θέσεις εργασίας, είχαμε παραπάνω προσφορά για 50.000 θέσεις εργασίας που δεν καλύφθηκαν από την εγχώρια αγορά.

Σε αυτή την τραγική συγκυρία, με τις τραγικές εικόνες και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, εμείς θέλουμε να προτάξουμε πάνω από όλα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη. Σημασία έχουν πάνω από όλα οι άνθρωποι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ας έρθουν και αυτοί στη χώρα, γιατί όχι; Έλληνες δεν θέλουν στην Ελλάδα οι κυβερνητικοί. Όλες οι άλλες φυλές και ράτσες είναι καλοδεχούμενες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.