Κ.Μητσοτάκης: Ύμνοι σε Β.Ζελένσκι που δίωκε την ελληνική μειονότητα σε Ουκρανία & επίθεση σε Β.Πούτιν που την εξυμνούσε!

Κ.Μητσοτάκης: Ύμνοι σε Β.Ζελένσκι που δίωκε την ελληνική μειονότητα σε Ουκρανία & επίθεση σε Β.Πούτιν που την εξυμνούσε!

Ανανέωση από αρχικό κείμενο: (00:08)

Υπερασπιστής του διώκτη των Ελλήνων ομογενών της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι και εχθρός του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν του ανθρώπου που αναγνώρισε ότι οι ελληνικές κοινότητες Χερσώνας και Κριμαίας έχουν ιστορικά δικαιώματα στην περιοχή, αποδεικνύεται «πύρινος» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει «θεροποιηθεί» από την κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πριν από περίπου έναν χρόνο, εισήγαγε νόμο προκειμένου να εξαφανιστούν ως… διά μαγείας τα πολλά εκατομμύρια των Ρώσων που κατοικούν στο ουκρανικό έδαφος και ο οποίος νόμος δεν αναγνώριζε ως «εθνική γηγενή μειονότητα» ούτε τους Ρώσους, αλλά ούτε τους Έλληνες! Ούτε τους Ούγγρους, ούτε τους Λευκορώσους!

Οι οποίοι Έλληνες βρίσκονταν στο ουκρανικό κράτος, χιλιάδες χρόνια πριν ιδρυθεί το 1991!

Και παρόλα αυτά τον υπερασπίζει «με νύχια και με δόντια» ο Έλληνες πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης και προωθεί την είσοδο της Ουκρανίας του καθεστώτος Ζελένσκι στην ΕΕ (φυσικά δεν υπάρχει καμία τέτοια Ουκρανία, πλέον), ενώ επιτίθεται με πρωτοφανές μίσος κατά της Ρωσίας και προσωπικά κατά του Β.Πούτιν.

Ο οποίος Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014 παραδέχθηκε δημοσίως ότι οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της Κριμαίας και της Χερσώνας υποδεχόμενος αντιπροσωπεία Τατάρων Συγκεκριμένα το 2014, όπως σας είχε αποκαλύψει τότε το pronews.gr, ο Ρώσος πρόεδρος στο πλαίσιο συζήτησης για το θέμα των εθνικών μειονοτήτων της Κριμαίας και πιο συγκεκριμένα τους Τατάρους, τόνισε ότι «αν είναι να αναγνωριστεί το δικαίωμα του αυτόχθονος πληθυσμού σε οποιαδήποτε μειονότητα η πρώτη από αυτές θα πρέπει να είναι οι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί πριν από εμάς και εσάς»!

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αναγνώρισης των Τατάρων της Κριμαίας ως αυτόχθονα πληθυσμό της χερσονήσου ο πρόεδρος Β.Πούτιν δήλωσε ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή.

Την ίδια στιγμή, σε αντιπαράθεση στους Τουρκοτατάρους που έφθασαν στην Κριμαία μόλις το 14ο αιώνα είπε ότι, «για παράδειγμα, οι Έλληνες θα μπορούσαν να ζητήσουν μία τέτοια κατάσταση πιο ήρεμα».

«Οι Έλληνες ήταν εκεί πολύ πριν από εμάς και εσάς», συμπλήρωσε τη δήλωσή του σε πολύ σοβαρό τόνο ο πρόεδρος Πούτιν!

Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έκανε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι προθέσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγιναν ακόμα πιο ξεκάθαρες με την αναγνώριση μόνο των τουρκογενών Τατάρων – κάτι που αποδείκνυε τις καλές σχέσεις των δύο χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.