Το 2018 θεωρείται ως χρονιά σταθμός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τα ελληνικά ομόλογα κινούνται σε χαμηλά 12ετίας και αυτό σημαίνει πως τον ερχόμενο Αύγουστο θα μπει ένα οριστικό τέλος στα προγράμματα και τη συνθήκη επιτροπείας στην οποία μπήκε η χώρα.

Δεν είναι όμως μόνο τα αποτελέσματα στην οικονομία, τόνισε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αύξηση των θέσεων εργασίας, η οποία δείχνει ότι έχει αντιστραφεί η φορά της περιόδου ως το 2015. Έχουν γίνει μεγάλες τομές στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της πάταξης της διαφοράς αλλά και την οικοδόμησης ενός κοινωνικού κράτους, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Η αύξηση, για παράδειγμα του κοινωνικού προϋπολογισμού οδηγεί φέτος στο να πάρουν επίδομα τέκνων περίπου 600.000 οικογένειες, είπε ο Πρωθυπουργός.

«Είναι ένα έτος γεμάτο προκλήσεις που για να μπορέσουν να υλοποιηθούν με τον θετικότερο δυνατό τρόπο απαιτείται σκληρή δουλειά ώστε να είναι έτος δικαίωσης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός που υποστήριξε ότι με ορόσημο το Eurogroup της 22ης Ιανουαρίου «ολοκληρώνουμε την τρίτη αξιολόγηση και περνάμε στο τελευταίο κεφάλαιο που συμφωνήσαμε υπό τις γνωστές συνθήκες το καλοκαίρι του 2015».

Όπως είπε «το 2015 προσπαθήσαμε να αντιστρέψουμε τη φορά των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα, δεν καταφέραμε όσα θα θέλαμε αλλά το πρόγραμμά μας δεν μπορεί να συγκριθεί με τα δύο προηγούμενα προγράμματα».

Ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει, πως «παρά τις αναμφισβήτητα κοινωνικές συνέπειες μπαίνουμε στην τελευταία φάση του προγράμματος του μόνου προγράμματος που ολοκληρώνεται με επιτυχία».

Δείτε ζωντανά το υπουργικό συμβούλιο στο παρακάτω βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!