Δηλώσεις Α.Τσίπρα – Πάει για ψήφο εμπιστοσύνης – Ανακοίνωσε υπουργό Εθνικής Αμυνας το ναύαρχο Ε.Αποστολάκη

Δηλώσεις Α.Τσίπρα – Πάει για ψήφο εμπιστοσύνης – Ανακοίνωσε υπουργό Εθνικής Αμυνας το ναύαρχο Ε.Αποστολάκη

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το «διαζύγιό του» από τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία την Πέμπτη.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας ανακοίνωσε σχετικά με το περιεχόμενό της συνάντησης με τον Π.Καμμένο, ενώ ονομάτισε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ε.Αποστολάκη, ως το νέο υπουργό Εθνικής Αμυνας, όπως έχει γράψει το pronews.gr από τις 28 Δεκεμβρ;iου.

Οι δηλώσεις του:

«Επί 4 χρόνια είχα έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο αν και ήταν γνωστές οι πολιτικές μας διαφορές.

Καταφέραμε να ανοίξουμε το δρόμο για την έξοδο από τα μνημόνια και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο γιατί είχε ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσα.

Σήμερα που ανακοίνωσε ότι παραιτείται από υπουργός Εθνικής Αμυνας, όπως και θα δεχθώ οποιαδήποτε παραίτηση άλλου στελέχους των ΑΝΕΛ.

Εχω τονίσει ότι μετά το τέλος των Μνημονίων πρέπει να ξανακερδίσουμε την θέση μας στα Βαλκάνια και μπροστά σε αυτό το προφανές όφελος για την χώρα δεν θα κάνω πίσω. Υπουργός Εθνικής Αμυνας αναλαμβάνει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης. Θα υλοποιήσουμε το κυβερνητικό μας έργο μέχρι τον Οκτώβριο του 2019».

Η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης δεν σημαίνει ότι δεν θα εγκριθεί αύριο στις Επιτροπή Αμυνας της Βουλής η τροπολογία Τσακαλώτου-Καμμένου για το επιστρεφόμενο βιομηχανικό έργο της σύμβασης αναβάθμισης των F-16.

Προ του κινδύνου να απωλεστούν 230-265 εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα (η προσφορά της LM έχει χρονικό περιθώριο, αλλιώς το βιομηχανικό έργο θα ανατεθεί σε αμερικανικές βιομηχανίες) η επιτροπή θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα-ίσως και να ολοκληρώσει αύριο το έργο της αφού ο Αρχηγος ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ε.Αποστολάκης, ο οποίος αναλαμβάνει, υπουργός Εθνικής Αμυνας, γνωρίζει το θέμα ακόμα πιο καλά και από τον απερχόμενο υπουργό Π.Καμμένο.

Ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) ως Αρχιεπιστολέας, στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Υποδιοικητής, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός Στόλου, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013, παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.