ΥΠΟΙΚ για ΝΔ: «Το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι απίθανο και ατυχές»

ΥΠΟΙΚ για ΝΔ: «Το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι απίθανο και ατυχές»

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών απαντά στα σχόλια της Νέας Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Τονίζει πως όσα είπε ο υπουργός παρερμηνεύτηκαν και μετατράπηκαν σε fake news και έτσι αποδείχτηκε ξανά πως το ενδεχόμενο να κυβερνήσει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι απίθανο και ατυχές.

«Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να υιοθετήσει τα fake news των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ με ανακοινώσεις τραγικωμικές, δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές», σχολίασε το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις «φωτιές» που άναψε η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο CNBC.

Σε διευκρινιστική του ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο κ. Τσακαλώτος απάντησε σε ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο στήριξης της ΝΔ σε περίπτωση που γινόταν κυβέρνηση και διεκδικούσε επαναδιαπραγμάτευση στα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά», απάντησε ο κ. Τακαλώτος, όπως αναφέρει το υπουργείο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει:

«Στο ακόλουθο λινκ https://www.cnbc.com/video/2019/02/21/greek-finance-minister-high-surplus-target-feeds-populists.html?&qsearchterm=tsakalotos

βρίσκεται το video με απόσπασμα της συνέντευξης του Υπουργού Οικονομικών. Στο 2ο λεπτό, όταν ο υπουργός Οικονομικών ερωτάται , σύμφωνα με το επίσημο αρχείο απομαγνητοφώνησης του CNBC:

Q: So let’s imagine a scenario where New Democracy actually forms the next government. Would SYRIZA then given what you just said support Kyriakos Mitsotakis in getting that renegotiation from the creditors?

Απαντά:

Α. Of course, of course we did we wouldn’t change our position just because new democracy was in power. I don’t think it’s very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power of course.

Η ελληνική μετάφραση είναι:

Ερ: Ας φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο Η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει την επόμενη κυβέρνηση. Θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ( με δεδομένο αυτό που είπατε) τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία επαναδιαπραγμάτευση [σ.σ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα] με τους πιστωτές;

Απ. Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός ότι η Νέα δημοκρατία σπεύδει να υιοθετήσει τα fake news των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ με ανακοινώσεις τραγικωμικές, δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.