Ε.Τσακαλώτος: «Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική και ας είμαι μισός Μακεδόνας»!

Ε.Τσακαλώτος: «Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική και ας είμαι μισός Μακεδόνας»!

Σε μια ακόκα πρωτοφανή δήλωση προχω΄ρησε κυβερνητικό στέλεχος και συγκεκριμένα ο ΥΠΟΙΚ Ε.Τσακαλώτος ο οποίος μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε στην Καβάλα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην καταγωγή του ως μισού Μακεδόνα, επισημαίνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα θέμα που τον καίει, αλλά «η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική»

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ομολογώ ότι με καίει το θέμα ως μισός Μακεδόνας που είμαι. Όπως η αστάθεια στην περιοχή της Βαλκανικής δε βοηθάει τη χώρα μας, δημιουργεί φόβους και εντάσεις μέχρι και πολέμους

Ακόμα και η ΝΔ έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιό της πρόσωπα που υποστηρίζουν και βλέπουνε με θετικό μάτι τη συμφωνία των Πρεσπών. Δώσαμε λύση σ’ ένα πρόβλημα που καρκινοβατούσε επί χρόνια. Ήταν δηλαδή καλύτερα να ηγεμονεύουν άλλοι, με τους οποίους εμείς έχουμε θέματα, το κράτος που βρίσκεται δίπλα μας.

Η ρήση «η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική», δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία. Πρέπει να μπούμε και στη θέση των άλλων, πρέπει όλα αυτά να τα καταλάβουμε, να μπούμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε παρακάτω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, όσον αφορά στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι, «τα τέσσερα αυτά χρόνια στεναχωρήσαμε κόσμο, κάναμε λάθη, αλλά καταφέραμε πράγματα που ήταν πολύ δύσκολα να γίνουν. Τα καταφέραμε όμως. Οι εκλογές όμως δεν κερδίζονται με αυτά. Κερδίζονται με το ποιος έχει το καλύτερο όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος κι εμείς αποδείξαμε ότι το έχουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.