ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Κεραμέως: «Το πρόγραμμα μαθημάτων θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά τους ορθόδοξους μαθητές»

Ν.Κεραμέως: «Το πρόγραμμα μαθημάτων θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά τους ορθόδοξους μαθητές»

Συνέντευξη στο Euractiv παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο μάθημα των Θρησκευτικών μετά και τις νέες αποφάσεις του ΣτΕ. Το Euractiv αναφέρει σχετικά:

H πορεία των θρησκευτικών: Η ζεστή πατάτα

Η συζήτηση πάνω στα θρησκευτικά μαθήματα στα σχολείο, τελευταία, έχει ανάψει, καθώς το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε, νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ότι τα τελευταία μαθήματα θρησκευτικών, που είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν αντισυνταγματικά.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση του Σύριζα, είχε εισάγει ένα νέο πρόγραμμα θρησκευτικών μαθημάτων, όπου σύμφωνα με το ελληνικό δικαστήριο, δεν προωθούσε την ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση», η ίδια επίσης συμπλήρωσε πως: «Το πρόγραμμα μαθημάτων θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά τους ορθόδοξους μαθητές».

Ο Σύριζα, τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, δήλωσε ότι αυτό ήταν μια απόφαση «μεσαιωνική και επικίνδυνα αναχρονιστική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κ. Κεραμέως σχολιάζοντας το παραπάνω, ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει τη μεγαλύτερη συντριπτική πλειοψηφία, αποτελούμενη από χριστιανούς ορθόδοξους […] θα αρχίσουμε τη διαδικασία εκπόνησης νέων θρησκευτικών μαθημάτων, πάντα σε ισορροπία με τις αποφάσεις των ανώτερων δικαστηρίων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.