ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη με τραπεζίτες για τις «άδικες χρεώσεις» – Στο «τραπέζι» τα κόκκινα δάνεια και το σχέδιο «Ηρακλής»

Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη με τραπεζίτες για τις «άδικες χρεώσεις» – Στο «τραπέζι» τα κόκκινα δάνεια και το σχέδιο «Ηρακλής»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 13:30, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι τραπεζικές χρεώσεις, τα κόκκινα δάνεια, η ρευστότητα στην αγορά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους τραπεζίτες να μπει φρένο στις υπερβολικές χρεώσεις και προμήθειες συναλλαγών και υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, είχε προαναγγείλει πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έως το τέλος της εβδομάδας: «Περιμένουμε να δούμε μειώσεις στις χρεώσεις και όχι αυξήσεις», είχε πει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φωτογραφίζοντας όσα θα πει ο πρωθυπουργός στους τραπεζίτες.

Αντικείμενο της συζήτησης, εξάλλου, αναμένεται ν’ αποτελέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει τη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η οποία μειώνει το διοικητικό κόστος για τις τράπεζες.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Χατζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Bασίλης Ψάλτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εurobank, Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της κυβέρνησης στη συνάντηση θα μετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαβός, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.