ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χάρης Θεοχάρης: Πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη στήριξη εργαζομένων στην Thomas Cook

Χάρης Θεοχάρης: Πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη στήριξη εργαζομένων στην Thomas Cook

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη στήριξη εργαζομένων στην Thomas Cook.

«Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει υπογραφεί ένα πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων για τη στήριξη των εργαζομένων, ποσό πολύ σημαντικό και για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς και για την επόμενη και για το 2021» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτό το πρόγραμμα θα αφορά την επιχορήγηση του 100% των εργοδοτικών εισφορών μέχρι το ύψος των 500 ευρώ για τους εργαζομένους σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το ζήτημα της Thomas Cook».

Προστασία καταναλωτών και εργαζομένων σε γεγονότα πτώχευσης όπως της Thomas Cook

«Στις 24 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της καλύτερης προστασίας των καταναλωτών και των εργαζομένων από γεγονότα πτώχευσης, σαν αυτό της Thomas Cook, αλλά και υπέρ της χρήσης ευρωπαϊκών εργαλείων για τη στήριξη των επιχειρήσεων σε τέτοια γεγονότα πτώχευσης» σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.

«Την ίδια μέρα συνεδρίασε η Ομάδα Εργασίας της Ανταγωνιστικότητας και της Ανάπτυξης και το Υπουργείο, που έλαβε μέρος σε αυτήν τη συνεδρίαση, επαναβεβαίωσε την ανάγκη και τη σημασία της πρόσβασης στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουρισμού» συνέχισε ο Χάρης Θεοχάρης και τόνισε την ανάγκη στήριξης αυτής της προοπτικής όσο θα προχωρά η συζήτηση σε σχέση με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του 2021 – 2027.

Αύξηση στα έσοδα το Σεπτέμβρη παρά την Thomas Cook

Όπως υποστήριξε ο υπουργός τουρισμού, οι επιπτώσεις από την πτώχευση της Thomas Cook μετριάστηκαν από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης. «Το γεγονός ότι δράσαμε άμεσα και το γεγονός ότι στηρίξαμε τους επαγγελματίες του κλάδου είναι ο λόγος για τον οποίο και τον Σεπτέμβριο τα στοιχεία είναι θετικά, με αύξηση στα έσοδα 16% σε σχέση με πέρσι και 14% αύξηση στο εννεάμηνο» είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την ευκαιρία ο Χάρης Θεοχάρης αποκάλυψε και ορισμένες δράσεις του υπουργείου για την διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό. «Ήδη ξεκινήσαμε τη διαφημιστική προβολή για Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη χειμερινή περίοδο, ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την τουριστική κίνηση στους δύσκολους μήνες του χειμώνα» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Αλλά θα ξεκινήσει και διαφημιστική προβολή της χρονιάς τον Ιανουάριο του 2020. Όχι όπως το 2019 που ξεκίνησε 4 εβδομάδες πριν τις εκλογές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.