Τ.Θεοδωρικάκος: «Ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος»

Τ.Θεοδωρικάκος: «Ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος»

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων ανέφερε πως «Ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος και πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τέλεια καταιγίδα».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα του κόμματος «Μένουμε όρθιοι», ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας έχει μία ιστορία σε μαξιμαλιστικούς στόχους και πιστεύω ότι δεν είναι χρήσιμος οδηγός αυτήν τη στιγμή να επανέλθουμε σε πρόσθετα αιτήματα, τα οποία δεν είναι σε θέση να ικανοποιηθούν. Όλοι πρέπει να σκεφθούμε -και αυτό πρέπει να το σκεφθεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι αυτή η υπόθεση είναι μαραθώνιος, δεν είναι δρόμος ταχύτητας».

Ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, διέψευσε ότι υπάρχουν σκέψεις για πρόωρες εκλογές, όπως κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε μπροστά μας την τέλεια καταιγίδα, τεράστια προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σύνεση, υπευθυνότητα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενωμένοι και με συνεννόηση».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι μεθαύριο, Πέμπτη 9 Απριλίου, το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους δήμους, ενώ μίλησε και για τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει το υπουργείο για την αυτοδιοίκηση, «για να αποτελέσουν έναν πυλώνα κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης και ανάπτυξης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» επανέλαβε ότι έχει την απόλυτη στήριξη της πολιτείας, επισημαίνοντας ότι χθες ζήτησε από τους δημάρχους της χώρας να επιταχύνουν τις διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων στο πρόγραμμα. «Τα χρήματα, από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, καταβάλλονται κανονικά. Δεν πρέπει να υπάρχει εργαζόμενος σε αυτό το πρόγραμμα που να μην έχει πληρωθεί κανονικά αυτά τα οποία δικαιούται» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος και θύμισε πως το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί με 1.200 εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί λόγω κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.