ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ανοίγουμε τη χώρα – Ξεκινάμε από το μηδέν»

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ανοίγουμε τη χώρα – Ξεκινάμε από το μηδέν»

Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης, Βαρβιτσιώτης, έστειλε το μήνυμα ότι… «ανοίγουμε τη χώρα».

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και ξεκινά από μια καλή βάση, καθώς κατάφερε να μετριάσει τα αποτελέσματα αυτής της πανδημίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι, μετά την πλήρη ανατροπή του τουριστικού προγραμματισμού που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού παγκοσμίως, η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ διαφορετική. Ξεκινάμε από το μηδέν, δήλωσε, χωρίς μάλιστα να υπάρχει προηγούμενο στο οποίο να μπορούμε να βασιστούμε.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι αποφασίστηκε να προχωρήσει το άνοιγμα της χώρας σε δύο φάσεις, από τη στιγμή που δεν επιτεύχθηκε κοινή συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την υιοθέτηση κοινών υγειονομικών πρωτοκόλλων και προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στον παγκόσμιο τουριστικό ανταγωνισμό.

Άλλωστε, όπως επισήμανε, το τουριστικό προϊόν συμμετέχει κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στο ελληνικό ΑΕΠ σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες- σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε δε, ότι εάν συνεχίζαμε να τηρούμε τους περιορισμούς που έχουμε θέσει, δηλαδή καραντίνα για τους εισερχόμενους στη χώρα και αναγκαστική διενέργεια τεστ, συνολικά ο κλάδος του τουρισμού θα οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το λόγο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι ανοίγουμε μεν, με προσοχή δε, στη βασική μας αγορά, που είναι οι ευρωπαϊκές χώρες και, προοδευτικά, ανάλογα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της κάθε χώρας προέλευσης, θα επεκτεινόμαστε και στις τρίτες χώρες, που θα χαρακτηρίζονται ασφαλείς, βάσει των συστάσεων των λοιμωξιολόγων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και τα πράγματα εξελίσσονται δυναμικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.