ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κ. Τσιάρας: «Πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για επιθέσεις με βιτριόλι»

Κ. Τσιάρας: «Πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για επιθέσεις με βιτριόλι»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου και αναφέρθηκε τόσο στην επίθεση με βιτριόλι, όσο και στον βιαστή της Κέρκυρας, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τέτοιες πράξεις.

«Είναι υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και πρόκειται για αποτρόπαια εγκλήματα. Ο μέσος Έλληνας πολίτης θέλει να νιώσει ασφαλής. Μας προβλημάτισαν από την πρώτη στιγμή αυτά και γι αυτό θα πω ότι όταν κάναμε κάποιες αλλαγές στον ποινικό κώδικα ήταν η αυστηροποίηση των ποινών για βιασμό και ομαδικό βιασμό. Το θέμα με το βιτριόλι είναι όντως μια βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ποινή κάθειρξης 5 έως 10 χρόνια αλλά πρέπει να γίνει πιο αυστηρή και θα το θέσουμε υπόψιν της επιτροπής για την παρακολούθηση του ποινικού κώδικα», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια φιλοσοφία που θέλω να σας γνωστοποιήσω. Ο Ποινικός Κώδικας διαπνέεται από χαμηλότερες ποινές γιατί πρέπει να μπορούν οι φυλακισμένοι να κοινωνικοποιηθούν εκ νέου. Το ζήτημα είναι να δούμε τα αποτελέσματα και αυτή η επιτροπή θα μας δώσει την δυνατότητα να κάνουμε τις όποιες παρεμβάσεις. Εφόσον το έγκλημα είναι πριν την ψήφιση του σκληρότερου νόμου μπορεί να κάνει επίκληση του ευμενέστερου νόμου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.