ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εκτίμηση Θ. Σκυλακάκη για «σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια» που θα ενισχύσουν την οικονομία (βίντεο)

Εκτίμηση Θ. Σκυλακάκη για «σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια» που θα ενισχύσουν την οικονομία (βίντεο)

Την πεποίθηση ότι ταυτόχρονα με το ευρωπαϊκό πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ (ή αλλιώς 5ο μνημόνιο) θα επενδύσουν – προς όφελος της εθνικής οικονομίας – και σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Λαμβάνοντας μέρος σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο δήμος Λαρισαίων με θέμα «Η οικονομία στην εποχή του κορωνοϊού: Κίνδυνοι, προκλήσεις, προοπτικές», το μέλος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι «θα μου φανεί περίεργο να μην τα καταφέρουμε, θα ήταν πολύ μεγάλη αποτυχία.

Εγώ, θα έβαζα τον πήχη ψηλά όχι μόνο στην απορροφητικότητα (σ.σ. των ευρωπαϊκών χρημάτων) αλλά και στη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων για να μπούνε στην οικονομία παράλληλα με το δημόσιο, γιατί μας δίνεται αυτή η δυνατότητα με πολλά εργαλεία, στο να αυξήσουμε κατά πολύ την οικονομική και κοινωνική αποτελεσματικότητα των χρημάτων».

Ακολούθως αναφέρθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, λέγοντας ότι «εμείς παραλάβαμε 550 με 580 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (σ.σ. προ κορωνοϊού) και θα πρέπει να προσθέσουμε και αυτές που έχει ανάγκη η χώρα.

Στο ίδιο σύστημα όμως, θα παρατηρήσετε ότι έχουμε τεράστιες αδυναμίες σε αυτά που θα έπρεπε να κάνει το κράτος και δεν τα κάνει, που μας κοστίζουν και οικονομικά μακροπρόθεσμα και κάνουν το σύστημα πολύ λιγότερο αποτελεσματικό από αυτό που θα έπρεπε να είναι.

Για παράδειγμα, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντικά ζητήματα (σ.σ. για την πορεία του Ε.Σ.Υ.). […] Υπάρχει ανάγκη λοιπόν να ξαναδούμε το εθνικό σύστημα υγείας όχι με όρους μόνο ιδεολογικούς ή το ποσό θα αξιοποιεί τον ιδιωτικό τομέα, αλλά κυρίως με όρους αποτελέσματος.

Δηλαδή, πόσο βοηθάει τους ανθρώπους, τί ποιότητα υπηρεσιών δίνει, πόσο βάζει τα χρήματα εκεί που σώζει ζωές και σώζει από αρρώστιες, πόνο και δυστυχία, πρέπει να δούμε που ακριβώς βρίσκεται η πρόληψη και η πρωτοβάθμια περίθαλψη σε σχέση με τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια, πόσο αντιστέκεται στις “σειρήνες” του ιδιωτικού κέρδους, […] πόσο σπαταλά χρήματα σε ανθρώπους που πιθανόν να έρχονται από το εξωτερικό χωρίς να έχουν συνεισφέρει καθόλου, ειδικά και μόνο για να πάρουν πανάκριβες θεραπείες από την Ελλάδα, που έχει πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, αξιοποιώντας κενά και αδυναμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.