Σε λειτουργία από σήμερα οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση – Τι άλλο ανοίγει (upd)

Σε λειτουργία από σήμερα οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση – Τι άλλο ανοίγει (upd)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, από σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου θα ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες.

Σημειώνεται ότι για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας, ενώ παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, από το Σάββατο θα επιτρέπεται στις οργανωμένες παραλίες η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και η παρασκευή φαγητών. Σε σχεδόν έναν μήνα από τώρα, την 1η Ιουλίου, ξεκινούν οι συναυλίες, όπου και εκεί θα υπάρχουν κανόνες, με βασικότερο ότι δε θα υπάρχουν όρθιοι, αλλά μόνο καθιστοί.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τους κανόνες, για να μην πισωγυρίσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης, παρατηρώντας ότι, «μπαίνουμε σε μια καινούρια πραγματικότητα». Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Παπαθανάσης έκανε σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων που επιτρέπουν σε αρκετές επιχειρήσεις να σηκώσουν ρολά το προσεχές διάστημα.

Τι ανοίγει το Σάββατο 6 Ιουνίου

  • η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους
  • η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία
  • η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο
  • η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις,
  • οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο,
  • οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Τα μέτρα για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων σε εστιατόρια

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στις προϋποθέσεις λειτουργίας στο εσωτερικό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τονίζοντας ότι:

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ΚΑΔ 56.30.10.09, 56.30.10.10 και 56.30.10.11, απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρος παραμονής των πελατών.

Παράλληλα, καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων ως εξής :

α. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,90 μ.
β. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,20 μ.
γ. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,80 μ.

Παράλληλα για την προσφορά γευμάτων από υπηρεσίες τύπου catering και τη λειτουργία των εστιατορίων θα ισχύουν τα εξής:

  • Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα, προκειμένου να καλύπτει το σύνολο της επιφάνειας των γευμάτων και με άνοιγμα ικανό να πραγματοποιείται με ασφάλεια το σερβίρισμα των καταναλωτών.
  • Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
  • Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων π.χ. φρούτα, γλυκά.

Σχεδιαγράμματα για τις αποστάσεις στα τραπέζια

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται:

  • από χορευτικό κέντρο
  • από άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο
  • από καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια
  • από κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ
  • από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ)
  • από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο
  • από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ και
  • από κέντρο διασκέδασης ντισκοτέκ
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, επανεκκινούν οι υπηρεσίες:

  • τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα
  • εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών
  • εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη
  • ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς όμως εκδηλώσεις).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.