ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Μηταράκης: «Είναι ορατή πλέον η αποσυμφόρηση των νησιών»

Ν.Μηταράκης: «Είναι ορατή πλέον η αποσυμφόρηση των νησιών»

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε άρθρο του σε Κυριακάτικη εφημερίδα, εκτίμησε πως οι αφίξεις των παράνομων μεταναστών μειώθηκαν κατά 51% από την αρχή του 2020 και κατά 93% το τελευταίο τρίμηνο, λέγοντας ότι «είναι ορατή, πλέον, η αποσυμφόρηση των νησιών».

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στους στόχους και τις προτεραιότητες της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και έκανε λόγο για «μια ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική με στρατηγικούς στόχους τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες».

«Η έκδοση αποφάσεων ασύλου έχει αυξηθεί κατά 80%, οι εκκρεμείς αποφάσεις έπεσαν για πρώτη φορά κάτω από τις 100.000, καθώς έφτασαν στα επίπεδα των εκκρεμοτήτων του Αυγούστου του 2019», συνεχίζει ο κ. Μηταράκης.

Κατά 22% έχουν μειωθεί οι διαμένοντες στις δομές των νησιών από την αρχή της χρονιάς και περίπου 17.000 αλλοδαποί έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα.

Προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου, εξηγεί ο κ. Μηταράκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα “ΑΛΚΥΟΝΗ ΙΙ” και το σύστημα ελέγχου στις δομές και τα ΚΥΤ. Τα νέα κλειστά κέντρα θα έχουν περίφραξη στον εξωτερικό χώρο, πύλες εισόδου, ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου με έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων. Εντός του 2020 θα ξεκινήσει και η λειτουργία των νέων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών στην Κω, τη Λέρο και τη Σάμο», καταλήγει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.