K. Πιερρακάκης: «Να αποκτήσουμε τις υποδομές για να αλλάξουμε επίπεδο και πορεία»

K. Πιερρακάκης: «Να αποκτήσουμε τις υποδομές για να αλλάξουμε επίπεδο και πορεία»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας για τα ψηφιακά συστήματα και τους στόχους της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθούν όλα τα επόμενα «στοιχήματα» της κυβέρνησης, ώστε να αποκτήσουμε όλες εκείνες τις υποδομές που θα μας επιτρέψουν η χώρα να αλλάξει επίπεδο και πορεία.

Όπως τόνισε: «Τα συστήματα πρέπει να σχεδιάζονται με πολιτοκεντρική προσέγγιση. Νομίζω ότι αυτό αυξάνει πάρα πολύ και την εξωστρέφεια του κλάδου και την υπηρεσία για τον πολίτη, αλλά και εν τέλει το ευρύτερο αποτύπωμα το οποίο αφήνουμε. Το επόμενο διάστημα υπάρχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας. Θα τρέξουμε με την ίδια ταχύτητα την οποία τρέξαμε το προηγούμενο διάστημα και υπάρχουν πολλές μικρές νίκες που μπορούν να κατακτηθούν, αλλά και οι μεγάλες εκκρεμότητες της χώρας, τα μεγάλα έργα που πρέπει να δημοπρατηθούν.

Είναι δεδομένο πως μπαίνοντας στο δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης κι έχοντας πλέον κερδίσει τα πρώτα στοιχήματα, ρίχνουμε το βάρος στο μεγάλο στοίχημα: να μπορέσουμε να αποκτήσουμε όλες εκείνες τις υποδομές που θα μας επιτρέψουν η χώρα να αλλάξει επίπεδο και να αλλάξει πορεία. Υπάρχει απόλυτη δυνατότητα αυτό να επιτευχθεί και θα επιτευχθεί».

Η πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, επεσήμανε από την πλευρά της: «Η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί επένδυση θεμελιώδους σημασίας για κάθε κοινωνία και οικονομία, ώστε να είναι σε θέση να επιτελεί τις βασικές της λειτουργίες, να σχεδιάζει και να επενδύει στο παρόν και στο μέλλον με ασφάλεια και προοπτική. Οφείλουμε να κεφαλοποιήσουμε το ψηφιακό άλμα ετών που έκανε η χώρα μέσα σε λίγους μήνες με τον επιτυχή σχεδιασμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, η Ελλάδα χρειάζεται να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης και η ψηφιακή τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει καθοριστικά στη μετάβαση σε μια σύγχρονη ψηφιακή οικονομία και κοινωνία, ώστε να μπορούν όλοι οι Έλληνες να απολαύσουν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που μόνο η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.