Κ. Πιερρακάκης: «Θα έχουμε και άυλα παραπεμπτικά εξετάσεων»

Κ. Πιερρακάκης: «Θα έχουμε και άυλα παραπεμπτικά εξετάσεων»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγησε πως θα έχουμε και άυλα παραπεμπτικά εξετάσεων, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Μετά την άυλη συνταγογράφηση και τα άυλα παραπεμπτικά εντάσσονται με νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας στο σχέδιο νόμου «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις». «Μέσα σε λίγες εβδομάδες οι γιατροί εκτός από τα φάρμακα θα βάζουν στο σύστημα και τα παραπεμπτικά των εξετάσεων με τον ίδιο τρόπο, ώστε να μπορεί κάποιος να πάει για εξετάσεις χωρίς να πρέπει να επισκεφθεί το γιατρό του», ανέφερε σχετικά.

Με το νομοσχέδιο μονιμοποιείται η άυλη συνταγογράφηση και καθιερώνονται νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω του gov.gr. Προβλέπεται, ενδεικτικά, ότι οι οικογένειες με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία ή/και εργοθεραπεία πλέον θα υποβάλλουν ψηφιακά τα αιτήματα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εκκαθάριση από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ οι πτυχιούχοι θα μπορούν να αναζητούν τα πτυχία τους μέσω βάσης δεδομένων των ελληνικών πανεπιστημίων και του ΔΟΑΤΑΠ και να εκδίδουν αντίγραφα αυτών ψηφιακά.

«Την ίδια στιγμή που καλείστε να υπερψηφίσετε αυτό το σχέδιο νόμου, ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση ένα ακόμα σχέδιο νόμου, ο κώδικας ψηφιακής διακυβέρνησης. Η δραστηριότητα μας είναι πυκνή, ακριβώς επειδή είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχει κενό, υπάρχει χάσμα που πρέπει να καλυφθεί», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως διευκρίνισε, στόχος είναι οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες μέσω της πλατφόρμας gov.gr, να φθάσουν τις 1.000, από 575 που είναι σήμερα. «Ο κόσμος διψά για τις ψηφιακές υπηρεσίες, γιατί έτσι αποφεύγει την ταλαιπωρία της αναμονής στα γκισέ», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.