ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Πλακιωτάκης: «Μέσα στον Ιούλιο να περιμένετε εκ νέου αναθεώρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου προς τα πάνω»

Γ.Πλακιωτάκης: «Μέσα στον Ιούλιο να περιμένετε εκ νέου αναθεώρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου προς τα πάνω»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας των πλοίων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλακιωτάκης είπε «μέσα στον Ιούλιο να περιμένετε εκ νέου αναθεώρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου προς τα πάνω. Δεν θέλω να πω ακριβή νούμερα, αλλά σίγουρα η πληρότητα θα είναι παραπάνω από το 65%».

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι “παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα καθημερινά και με βάση τη συμμόρφωση των επιβατών και μελών του πληρώματος ως προς την τήρηση των μέτρων σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες είμαστε σε μια διαδικασία αναθεώρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ήδη έχουμε αναθεωρήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο μια φορά.

​Αρχικά ήταν στο 55% η πληρότητα εάν το πλοίο είχε καμπίνες και 50% χωρίς καμπίνες. Τώρα έχει πάει στο 65% με καμπίνες και 60% αντιστοίχως. Και ήδη συζητάμε και έχουμε ζητήσει περαιτέρω αναθεώρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Θεωρώ ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για μια εκ νέου αναθεώρηση του πρωτοκόλλου”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση για το εάν τον ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι “προφανώς και προβληματιζόμαστε. Προφανώς και δεν χαλαρώνουμε και εντείνουμε τους ελέγχους”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.