ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Βορίδης: «Ο Κ.Μητσοτάκης θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατευτεί αποτελεσματικά η εθνική μας κυριαρχία» (βίντεο)

Μ.Βορίδης: «Ο Κ.Μητσοτάκης θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατευτεί αποτελεσματικά η εθνική μας κυριαρχία» (βίντεο)

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να προλάβει η κυβέρνηση την απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τόνισε πως «δε θα μπορούσε καμία κυβέρνηση να το σταματήσει αυτό».

Επίσης, εκτίμησε ότι τον Πρόεδρο της Τουρκίας, «δεν τον ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά το να παίζει ρόλο στις περιοχές επιρροής του».

Σχετικά με την αντίδραση της Ευρώπης, παρατήρησε ότι, «είναι σημαντικό να υπάρξουν κυρώσεις», εκτίμησε ωστόσο ότι οι Βρυξέλλες και κυρίως το Βερολίνο δε θα διαρρήξουν τη σχέση τους με την Τουρκία για την Αγία Σοφία, «είναι άλλο όμως να παραβιαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα κράτους μέλους».

«Αν δε συμμετέχεις σε διάλογο, είναι σαν να ακούγεται μόνο η μία πλευρά», απάντησε σε ερώτηση για το αν η Αθήνα πρέπει ή όχι να συνομιλεί με την Άγκυρα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατευτεί αποτελεσματικά η εθνική μας κυριαρχία», ξεκαθάρισε ο Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι, «αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να λάβει σοβαρά και η άλλη πλευρά. Για να ξέρει με ποιον έχει να κάνει».

Σημείωσε πως δεν υπάρχει διπλωματική αδράνεια, αλλά «πυρετώδης διπλωματική δράση, που έχει ως επιστέγασμά της, τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία, μία στρατηγική που αναπτύσσεται στη Μεσόγειο».

Εκτίμησε επιπλέον ότι, «το τελευταίο Συμβούλιο ΥΠΕΞ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη», ενώ κληθείς να απαντήσει στο τι θα γίνει αν η Τουρκία φτάσει στα άκρα και η διπλωματική οδός αποτύχει, η συνάντηση με Ισραήλ και Αίγυπτο εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο».

«Αν και όλα αυτά αποτύχουν, κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύουμε την εθνική μας κυριαρχία», είπε.

Τέλος, για το ίδιο θέμα, διευκρίνισε ότι, όντως είχε προτείνει την αλλαγή χρήσης του σπιτιού του Κεμάλ ως μία από τις κυρώσεις που θα μπορούσαν να εξεταστούν για την Άγκυρα.

Κλείνοντας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην έγκριση ευρωπαϊκού κονδυλίου για τη στήριξη των παραγωγών λαϊκών αγορών.

Μίλησε όμως και για τα τουρκικά αλιευτικά που εμφανίστηκαν προχθές στη Μύκονο, ξεκαθαρίζοντας ότι, «υποχρεωτικά παρακολουθούμε την αλιευτική πολιτική για να ξέρουμε ότι υπάρχουν ψάρια για να ψαρέψουν όλοι. Οι Τούρκοι δεν τηρούν τους κανόνες, τους οποίους όμως δεν τηρούν καθόλου ούτε οι Έλληνες ψαράδες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι παραβιάσεις είναι συνεχείς και μόνιμες. Το ζήτημα είναι και ο τρόπος που ψαρεύουν», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.