Α.Γεωργιάδης: «Ανυπόστατα όσα ακούγονται ότι η Ελλάδα πέτυχε την οπισθοχώρηση της Τουρκίας» (βίντεο)

Α.Γεωργιάδης: «Ανυπόστατα όσα ακούγονται ότι η Ελλάδα πέτυχε την οπισθοχώρηση της Τουρκίας» (βίντεο)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, σχολίασε την απόφαση του πρωθυπουργού σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών σε περίπου 2 εκατ. συνταξιούχους, καθιστώντας σαφές ότι δεν έχει καμία διάθεση να απαντήσει στο ΣΥΡΙΖΑ περί αναδρομικών.

​«Ο κ. Τσίπρας ήταν 5,5 χρόνια πρωθυπουργός, αν ήθελε να δώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους θα τα είχε δώσει», σημείωσε συγκεκριμένα.

Για να συμπληρώσει: «Η απόφαση μιλάει για τα αναδρομικά στις κύριες συντάξεις, μόνο για όσους είχαν προσφύγει. Αν εφαρμόσουμε λοιπόν κατά γράμμα την απόφαση του ΣτΕ, το ποσό που πρέπει να πληρωθεί είναι πολύ μικρό. Η απόφαση του πρωθυπουργού προσπαθεί να σταθμίσει από τη μία μια δικαστική απόφαση, και από την άλλη να μην τιναχθεί στον αέρα ο προϋπολογισμός της χώρας». Ενώ ανέφερε ότι η καταβολή τους θα γίνει πλησίον των εορτών.

Τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της Α’ κατοικίας

«Για τους επόμενους εννέα μήνες το κράτος θα πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος τη δόσης των κόκκινων και των πράσινων δανείων των δανειοληπτών για δάνεια Α’ κατοικίας, ώστε να έχει ο κόσμος άπλετο χρόνο να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του υπό τις νέες συνθήκες και μετά να αναλάβουν την πληρωμή των υποχρεώσεών τους».

Από τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβάλλουν τις αιτήσεις οι δανειολήπτες που πλήττονται από τον κορωνοϊό για την επιδότηση των δόσεων των δανείων τους με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.

«Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα. Από Δευτέρα και για εννέα μήνες επιδοτούνται τα κόκκινα και τα πράσινα δάνεια», σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης που κατέστησε σαφές ότι δεν γνωρίζει τι θα γίνει μετά το εννιάμηνο «γιατί δεν ξέρουμε ποια θα είναι και η εξέλιξη των πραγμάτων».

Ερωτηθείς για το φόβο ενός νέου γενικευμένου lockdown τόνισε χαρακτηριστικά πως: «αυτό που ζήσαμε τον Απρίλιο και τον Μάρτιο δεν πρόκειται να υπάρξει, διότι ο λόγος που υπήρξε τότε ήταν να δώσουμε χρόνο στο δημόσιο σύστημα υγείας να οργανωθεί, πλέον είμαστε πανέτοιμοι, προσλήψεις έγιναν, κρεβάτια στα νοσοκομεία έχουμε, ομάδα ταχείας επέμβασης στον ΕΟΔΥ έχουμε, οι πολίτες είναι πλέον πιο ενήμεροι, δεν νομίζω πως θα υπάρξει ανάγκη γενικευμένου lockdown».

Οι προκλήσεις της Τουρκίας και η ψύχραιμη αντιμετώπιση από την Ελλάδα

«Η ιδέα ότι η Τουρκία σταμάτησε να προκαλεί δεν υπάρχει, έχει μακροπρόθεσμους στόχους. Όσον αφορά την πρόσφατη ελληνοτουρκική λύση, η κυβέρνηση παίρνει άριστα. Η Τουρκία έκανε πίσω. Είχαμε σημαντική αναβάθμιση της υπεράσπισης των ελληνικών θέσεων από τους συμμάχους μας.

Ήμουν παρών στον Λευκό Οίκο και άκουσα τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο Τραμπ, δεν άφησε κανένα περιθώριο για το τι θα γίνει αν η Τουρκία αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν θέλουμε πόλεμο, δεν θέλουμε σύγκρουση αλλά η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι αν αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα θα γίνουν τα πάντα».

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «είναι ανυπόστατα όσα ακούγονται, ότι η Ελλάδα πέτυχε την οπισθοχώρηση της Τουρκίας, με την παραχώρηση εφ’ όλης της ύλης διαλόγου. Δεν αναγνωρίζουμε καμία άλλη διαφορά, το μοναδικό θέμα για συζήτηση με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα».

Ενώ εν συνεχεία με έντονο ύφος, υπογράμμισε ότι ο Καλίν θα ήταν καλό να «σκάσει, γιατί Έλληνες είμαστε και δεν θα κάνουμε πίσω, υπερασπιζόμαστε την ελληνική ιστορία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.