Κυβέρνηση: «Στο τραπέζι» η επαναφορά Τσιόδρα και lockdown – Πιέζουν οι λοιμωξιολόγοι

Κυβέρνηση: «Στο τραπέζι» η επαναφορά Τσιόδρα και lockdown – Πιέζουν οι λοιμωξιολόγοι

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν αρκείται στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής και πιέζει την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει επιπλέον μέτρα, όπως το μειωμένο ωράριο στην εστίαση, ή ακόμη και το κλείσιμό της για κάποιο διάστημα, ενώ ζητούν συνεχώς και την επαναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

lockdown στη μεταμεσονύχτια διασκέδαση αλλά και στην εστίαση σκέφτεται να επιβάλει η κυβέρνηση. Η εισήγηση υπάρχει στο τραπέζι και σε πρώτη φάση εξετάζεται να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα όλα τα κλαμπ και τα νυχτερινά κέντρα.

Εκτός από τα νέα μέτρα που πιθανόν να παρθούν το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιστρέψει στους τηλεοπτικούς δέκτες και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, μία πάγια απαίτηση της επιτροπής.

Τηλεδιάσκεψη στις 9.30 σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί για το μείζον ζήτημα, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του Καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, δηλαδή των Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και βέβαια του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Παρότι τηλεδιασκέψεις έχουν προγραμματιστεί από την έδρα της κυβέρνησης καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή), η σημερινή τηλεδιάσκεψη έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση σε ΦΕΚ των νέων μέτρων απέναντι στην πανδημία.

Το πλέγμα των μέτρων του Αυγούστου

Η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών, και η ισχυρή σύσταση να γίνεται χρήση της ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, το πλαφόν των 100 καλεσμένων στα μυστήρια, η απαγόρευση ορθίων πελατών στα κλαμπ, αλλά και η αναστολή πτήσεων από Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια, είναι τα βασικά μέτρα τα οποία επέβαλε η κυβέρνηση.

Επίσης, πανηγύρια δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τον Αύγουστο, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που αποδέχθηκε η κυβέρνηση.

Όλα τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή, καταρχάς, για το επόμενο 15νθήμερο, χωρίς βεβαίως ουδείς να μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα παραταθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.