Κ.Πιερρακάκης: «Ψηφιακά θα υποβάλλουν τα αιτήματά τους για πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ πάνω από 35 χιλ. οικογένειες»

Κ.Πιερρακάκης: «Ψηφιακά θα υποβάλλουν τα αιτήματά τους για πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ πάνω από 35 χιλ. οικογένειες»

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, υποστήριξε πως πάνω από 35 χιλιάδες οικογένειες με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή ψυχοθεραπεία θα μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, ψηφιακά.

Ο υπουργός σημείωσε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναμένεται να δώσει τέλος σε μια μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών, ενώ παράλληλα θα επιταχυνθεί και η διαδικασία αποζημίωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι σε πρώτη φάση η διαδικασία ψηφιοποιείται πλήρως και οι γονείς θα ανεβάζουν στην ψηφιακή πύλη gov.gr τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να αποζημιωθούν για τις θεραπείες. Τελικός στόχος είναι οι διαδικασίες υποβολής ατομικών αιτημάτων να απλουστευτούν και να ψηφιοποιηθούν πλήρως, απαλλάσσοντας τους πολίτες από την υποχρέωση ανάρτησης εγγράφων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.