Hurriyet: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ποζάρει μπροστά σε F-16 και πυραύλους αέρος-επιφανείας» (φώτο)

Hurriyet: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ποζάρει μπροστά σε F-16 και πυραύλους αέρος-επιφανείας» (φώτο)

Με άρθρο που φέρει τον τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ποζάρει μπροστά σε πολεμικά αεροπλάνα» η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, αναφέρεται στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

«Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Κι αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες ημέρες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε χειριστές μαχητικών αεροσκαφών και τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να συναντηθεί με τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται σε κατάσταση readiness στη Σούδα στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας.

Οι Τούρκοι κατέγραψαν την κίνηση του πρωθυπουργού να φωτογραφηθεί μπροστά από μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η ενόχληση της τουρκικής πλευράς αποτυπώνεται στο δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52 plus. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής -όπως φαίνεται στις φωτογραφίες- είναι φορτωμένα με πυραύλους αέρος-επιφανείας AGM 65 Maverick και φέρουν επιπλέον βλήματα αέρος-αέρος, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την τουρκική πλευρά.

Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην 115 Πτέρυγα Μάχης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.