Με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών της Ουγγαρίας, δρ. Σάντορ Πιντέρ, συναντήθηκε την Παρασκευή (28/08) στη Βουδαπέστη ο Νότης Μηταράκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προκλήσεις που δημιουργεί η έλευση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, την Ουγγαρία και συνολικά την Ευρώπη, καθώς και το επικείμενο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε την ανάγκη προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, ενίσχυσης των επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, καθώς και επίδειξης αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, αναφέροντας πως «η Τουρκία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο για την επίτευξη γεωπολιτικών επιδιώξεων, παρά την κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, ενώ στη χώρα μας σημειώνονται πλέον αφίξεις αλλοδαπών που δεν διατρέχουν κίνδυνο στη γείτονα χώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε πως «η επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποτελεί κανονικότητα κι όχι ζητούμενο».