ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Προς νέο «κούρεμα» συντάξεων: Τι δήλωσε ο Α.Πατέλης σύμβουλος του πρωθυπουργού

Προς νέο «κούρεμα» συντάξεων: Τι δήλωσε ο Α.Πατέλης σύμβουλος του πρωθυπουργού

Προς νέο «κούρεμα» συντάξεων φαίνεται να οδηγείται η χώρα μετά τις δηλώσεις του σύμβουλου του πρωθυπουργού Α.Πατέλη καθώς θεωρεί ότι στην ελληνική πρόταση για το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει η χώρα να μεταπέσει σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα συνταξιοδότησης ή πιο απλά συντάξεις ανάλογες των αποταμιεύσεων (που θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στους χαμηλοσυνταξιούχους και πάλι).

Όσο για την ανάπτυξη που θέλουν, σε ένα de ja vu οι πολιτικές του Γ.Παπανδρέου για… πράσινη ανάπτυξη κυριαρχούν πάλι και από την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Πατέλης, περιγράφοντας το νέο μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας, επεσήμανε πως θεωρεί αναγκαία την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό, ώστε «να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους».

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, εξήγησε πως η ελληνική πρόταση θα πρέπει «να είναι ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο δράσεων και μεταρρυθμίσεων. Δηλαδή, δεν μπορεί να είναι μια γέφυρα από εδώ, ένας αυτοκινητόδρομος από εκεί, ένας ΧΥΤΑ παραπέρα, Πρέπει να υπάρχει μια συνεκτική λογική, μια φιλοσοφία».

Το σχέδιο αυτό θα πρέπει επίσης να υπηρετεί τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της κυβέρνησης και τις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή το 30% των δαπανών να αφορούν στην πράσινη ατζέντα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναγκαίες κρίνονται ακόμα η μεγέθυνση των επιχειρήσεων, η μείωση των φόρων, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και η επανακατάρτιση των εργαζομένων. «Ο κόσμος από εκθέσεις έχει “φάει” αρκετά. Θέλει να δει το αποτέλεσμα. Δουλειά μας είναι να φέρουμε το αποτέλεσμα», κατέληξε αναφερόμενος στην έκθεση Πισσαρίδη. Σε αυτό τουλάχιστον έχει δίκιο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.