ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στροφή 180º από την κυβέρνηση: Συζητάει πάνω στις φιλοτουρκικές προτάσεις Στόλτενμπεργκ!

Στροφή 180º από την κυβέρνηση: Συζητάει πάνω στις φιλοτουρκικές προτάσεις Στόλτενμπεργκ!

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών και ξεκίνησε τη συζήτηση πάνω στις προτάσεις Στόλτενμπεργκ τις οποίες είχε απορρίψει την Πέμπτη.

Ο Νίκος Δένδιας μετά το τηλεφώνημα που είχε με τον Γενς Στόλτενμπεργκ πήρε εκ νέου στα χέρια της, τις προτάσεις του ΝΑΤΟ για αποκλιμάκωση κι έναρξη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να «μελετηθούν» από την ελληνική πλευρά και την Τρίτη (σσ. τι ακριβώς να μελετήσει, τις προτάσεις τις είχε από την Πέμπτη), όταν θα υπάρξουν νέες συνομιλίες αξιωματούχων των δύο χωρών, θα δοθεί η ελληνική απάντηση.

Με λίγα λόγια ο διάλογος μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας ξεκίνησε και το σχέδιο ΗΠΑ,Γερμανίας και ΝΑΤΟ να «καθίσουν» την Ελλάδα στο τραπέζι να φαίνεται να πετυχαίνει.

Υπενθυμίζουμε πως οι προτάσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ δεν προβλέπουν την απόσυρση του τουρκικού ερευνητικού.

Η Αθήνα δέχτηκε να μπει σε διαδικασία διαλόγου με την Άγκυρα χωρίς να εκείνη να αποσύρει τα πλοία της από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και αυτό θα μπει σε διαπραγμάτευση, στο οποίο η Ελλάδα κάτι θα πρέπει να «δώσει» για να σταματήσει την παραβίαση.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1302164303794110465?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.