ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Μηταράκης για Λέσβο: «Η εγκατάσταση στη νέα δομή δεν είναι προαιρετική – Είναι υποχρεωτική»

Ν.Μηταράκης για Λέσβο: «Η εγκατάσταση στη νέα δομή δεν είναι προαιρετική – Είναι υποχρεωτική»

Στα μέσα της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και θα υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί στο νέο προσωρινό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Πεδίο Βολής στη Λέσβο το σύνολο των ατόμων που πριν διέμεναν στη Μόρια.

Ενώ οι παράνομοι αλλοδαποί ζητούν τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο Νότης Μηταράκης ξεκαθάρισε: «Η εγκατάσταση στη νέα δομή δεν είναι προαιρετική. Είναι υποχρεωτική. Όταν κάποιος έχει μπει στη χώρα μας είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τους νόμους της. Οι όποιες πέσεις μπορεί να ασκηθούν δεν θα αλλάξουν αυτή την πολιτική».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ έχουν ήδη τοποθετηθεί σκηνές με 5.000 κρεβάτια. «Είναι ευθύνη της πολιτείας να προστατεύσει τους τοπικούς πληθυσμούς των νησιών, αλλά και να προστατεύσει συνολικά τη χώρα με τη μείωση των μεταναστευτικών ροών», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Ασύλου συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, εξετάζοντας αιτήματα και «στέλνοντας κι ένα μήνυμα στους λίγους που δημιουργούν προβλήματα, τα οποία δεν θα γίνουν ανεκτά, ότι όποιος θέλει να φύγει από εκεί θα πρέπει να πάει κανονικά με την προβλεπόμενη διαδικασία ασύλου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου η Υπηρεσία Ασύλου στη Λέσβο ξεκινά τηλεσυνεντεύξεις αποκλειστικά και μόνο για όσους βρίσκονται μέσα στη νέα προσωρινή δομή στο Καρά Τεπέ, ενώ όλα τα προηγούμενα ραντεβού ακυρώνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.