Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τις επιχειρήσεις που βάζουν «λουκέτο» – Τι απαγορεύεται

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τις επιχειρήσεις που βάζουν «λουκέτο» – Τι απαγορεύεται

Η κυβέρνηση, προχωρά σε «μερικό» lockdown, στην προσπάθειά της να περιορίσει την διασπορά του κορωνοϊού, «χαντακώνοντας» όμως την οικονομία της χώρας.

​Στο πλαίσιο αυτό, εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία αναστέλλει τη λειτουργία επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, και απαγορεύει τα επισκεπτήρια σε νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ομάδων, θρησκευτικές τελετές που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής, τα πανηγύρια και άλλες αντίστοιχες δημόσιες ανοικτές εκδηλώσεις στο σύνολο της επικράτειας, από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου έως και τέλος του μήνα.

Δείτε αναλυτικά την ΚΥΑ ΕΔΩ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά στις ακόλουθες δραστηριότητες:

1. Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση:

​α) τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10)

​β) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11),

​γ) τις υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.13),

​δ) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.14) και

​ε) τις υπηρεσίες που παρέχονται σε εγκαταστάσεις ορφανοτροφείων [ΚΑΔ 8810].

2. Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού (ΚΑΔ 92.00.11.00).

3. Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης (ΚΑΔ 92.00.11.02).

4. Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού η φαγητού) (ΚΑΔ 93.29.19.04).

5. Υπηρεσίες οργάνωσης εμπορικών εκθέσεων (ΚΑΔ 82.30.12.00) και υπηρεσίες εκμετάλλευσης εκθεσιακών χώρων (ΚΑΔ 82.30.12.01).

6. Υπαίθριες οργανωμένες αγορές του ν. 4497/2017 (Α’ 171) και συγκεκριμένα τις υπαίθριες οργανωμένες αγορές:

​α) του άρθρου 37 και β) του άρθρου 38: λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές (ΚΑΔ 4782), λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές (ΚΑΔ 4789) και άλλο λιανικό εμπόριο εκτός καταστημάτων υπαίθριων πάγκων ή αγορών (ΚΑΔ 47.99.0000).

7. Κυλικεία δημοτικών Κ.Α.Π.Η. (ΚΑΔ 56.10.19.07).

Σημειώνει δε ότι δεν απαγορεύεται, κατά το χρονικό διάστημα από 16.9.2020 έως και 30.9.2020, η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις παραπάνω ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, προχωρά στην αναστολή επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ομάδων, αλλά και δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η διενέργεια επισκεπτηρίου εφόσον ο ασθενής/ φιλοξενούμενος βρίσκεται σε προθανάτια κατάσταση και υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Η επίσκεψη διενεργείται από ένα (1) άτομο ανά ασθενή/φιλοξενούμενο.
β. Απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες που έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (όπως πυρετός, βήχας, αναπνευστική δυσχέρεια).
γ. Οι επισκέπτες υποχρεούνται να εφαρμόζουν την υγιεινή των χεριών και τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής, καθώς και τους ισχύοντες κανόνες τήρησης αποστάσεων.
δ. Οι επισκέπτες υποχρεούνται να φορούν μη ιατρική μάσκα προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την ίδια ΚΥΑ, αναστέλλει τη διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας στο σύνολο της επικράτειας, ενώ με την ίδια απόφαση απαγορεύει προσωρινά τα πανηγύρια και άλλες αντίστοιχες δημόσιες ανοικτές εκδηλώσεις τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.