ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Γ.Βρούτσης για αναδρομικά: «Είναι πολύ πιθανό να δοθούν το δεύτερο δεκαήμερο Οκτωβρίου» (βίντεο)

Γ.Βρούτσης για αναδρομικά: «Είναι πολύ πιθανό να δοθούν το δεύτερο δεκαήμερο Οκτωβρίου» (βίντεο)

Ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, αναφέρθηκε στο πότε θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, αλλά και για το χρονικό περιθώριο δήλωσης της υποχρεωτικής τηλεργασίας από τους εργοδότες του Λεκανοπεδίου της Αττικής, που ξεκινά από αύριο Δευτέρα, λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά, τα αναδρομικά των συνταξιούχων αναμένεται να καταβληθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

​«Ναι είναι πολύ πιθανό να δοθούν τα χρήματα το δεύτερο δεκαήμερο Οκτωβρίου. Προσπαθούμε» είπε ο κ. Βρούτσης, που αναφέρθηκε στον αγώνα δρόμου της κυβέρνησης προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

​«Θα είναι ακατάσχετα τα ποσά. Το δεύτερο κύμα των μεγάλων αναδρομικών θα έρθει τον Δεκέμβριο για τους συνταξιούχους άνω των 30 ετών».

Εντός του επίμαχου 10ημέρου θα πληρωθούν αναδρομικά ποσά ύψους 1,4 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 892 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 496 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους συνταξιούχους – δικαιούχους του δημοσίου τομέα.

Παράλληλα σε ότι αφορά την υποχρεωτική τηλεργασία του 40% των μισθωτών στις επιχειρήσεις της Αττικής, από Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, ο κύριος Βρούτσης, τόνισε, ότι οι εργοδότες όλων των επιχειρήσεων εντός της Περιφέρειας Αττικής θα έχουν περιθώριο ένα 24ωρο από την δημοσίευση της ρύθμισης σε ΦΕΚ για να προαναγγείλουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας τους μισθωτούς που θα θέσουν υποχρεωτικά σε τηλεργασία έως τις 4 Οκτωβρίου.

​Η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να δημοσιευτεί την ερχόμενη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.

«Το πρόστιμο θα είναι 3.000 ευρώ για όποιο εργοδότη δεν δηλώσει εγκαίρως τους εργαζόμενους του. Έχουν χρόνο. Δεν είναι δύσκολη η διαδικασία. Αφότου φημιστεί ο νόμος θα έχουν 24 ώρες. Πρέπει να γίνουν γρήγορα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Είναι πολύ απλή η διαδικασία. Μία αίτηση πρέπει να συμπληρωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.