Θ.Σκυλακάκης: «Οι άνθρωποι θα ξαναμπούν στη δουλειά τους το 2021»

Θ.Σκυλακάκης: «Οι άνθρωποι θα ξαναμπούν στη δουλειά τους το 2021»

Στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, τονίζοντας πως είναι πολύ διαφορετική από εκείνη της εποχής των μνημονίων

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε αρχικά: «Η δημοσιονομική πορεία της χώρας μας είναι υπό έλεγχο κι αυτό το λέμε γιατί υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα, έχουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των εταίρων μας μέχρι το πέρας της πανδημίας, ενώ για την επόμενη ημέρα, μετά το τέλος της πανδημίας, υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο μας προσφέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ομάδες που πλήττονται σκληρά οικονομικά, δεν είναι όμως όπως την περίοδο των μνημονίων, γιατί τώρα εδώ υπάρχουν και μεγάλα κομμάτια της οικονομίας που έχουν πορευτεί το ίδιο καλά με πέρυσι. Κάποια μάλιστα και λίγο καλύτερα σε σχέση με το 2019 όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα μικρά καταστήματα τροφίμων και οι εξαγωγές που έχουν κρατηθεί σχετικά καλά, οπότε δεν έχουμε ένα γενικευμένο πρόβλημα».

Όπως εξήγησε: «Έχουμε επιμέρους κλάδους και ανθρώπους που πλήττονται σκληρά και σε αυτούς θα πρέπει να επικεντρωθούμε το προσεχές διάστημα. Αυτοί είναι στην καρδιά της κρίσης και σκοπός μας είναι, όταν επανέλθουν, να απορροφήσουν εκ νέου το εργατικό δυναμικό που είναι σήμερα σε αναστολή και σε προγράμματα όπως το “ΣΥΝ-Εργασία”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, εκτίμησε πως όχι νωρίτερα από άνοιξη του 2021 «οι άνθρωποι θα ξαναμπούν στη δουλειά τους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού». Θυμίζουμε από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 4 Οκτωβρίου τίθεται σε εφαρμογή η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως στην Αττική, ενώ σε αναστολή εργασίας βρίσκονται εδώ και καιρό αρκετοί ακόμα που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του ιού COVID-19 στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.