ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Μηταράκης: «Συνολικά 1.600 ασυνόδευτοι αλλοδαποί θα φύγουν από την Ελλάδα για άλλες χώρες της ΕΕ»

Ν.Μηταράκης: «Συνολικά 1.600 ασυνόδευτοι αλλοδαποί θα φύγουν από την Ελλάδα για άλλες χώρες της ΕΕ»

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι συνολικά 1.600 ασυνόδευτοι αλλοδαποί θα φύγουν από την Ελλάδα για άλλες χώρες της ΕΕ.

Όπως εξήγησε πρόκειται για μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και μια κίνηση των άλλων χωρών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι έχουν μεταφερθεί ήδη 600 αλλοδαποί στην Ευρώπη και με τη μεταφορά 100 παιδιών ακόμη ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κανείς ασυνόδευτος ανήλικος στα ΚΥΤ των νησιών.

Σε ότι αφορά στη διαδικασία, τα παιδιά έρχονται πρώτα στην Αθήνα όπου φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία κοντά στην πρωτεύουσα και όταν ετοιμαστούν τα χαρτιά τους, περάσουν τη σχετική συνέντευξη κάνουν και το τεστ για τον κορωνοϊό, αναχωρούν για τις χώρες του εξωτερικού όπου και θα φιλοξενηθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στις συνθήκες στα ΚΥΤ ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι είναι παντού καλές εκτός από τα Καμένα Βούρλα, τονίζοντας ότι ναι μεν οι βουλευτές και ο περιφερειάρχης στηρίζουν, ωστόσο, τοπικοί παράγοντες κλείνουν τους δρόμους βάζοντας εμπόδια για να φθάσει εκεί το φαγητό, οι κουβέρτες κλπ., κάνοντας λόγο για έλλειψη ανθρωπισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.