ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κ.Πιερρακάκης για τον νέο 12ψήφιο προσωπικό αριθμό: «Θα έχουμε έναν αριθμό αντί για πολλούς»

Κ.Πιερρακάκης για τον νέο 12ψήφιο προσωπικό αριθμό: «Θα έχουμε έναν αριθμό αντί για πολλούς»

Για τον 12ψήφιο προσωπικό αριθμό, ο οποίος πρόκειται να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών στις συναλλαγές τους με το δημόσιο, μίλησε Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Αυτό ισχύει σε τουλάχιστον δεκαπέντε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε λιγότερο από μία διετία θα έχουμε τις νέες ταυτότητες στη ζωή μας και θα έχουμε κι έναν αριθμό αντί για πολλούς».

Ο εν λόγω αριθμός θα περιλαμβάνει τα ψηφία του σημερινού ΑΦΜ, αλλά θα έχει και άλλα τρία ψηφία αριθμητικά μπροστά. «Θα κάνουμε τα πάντα στη φυσική επαφή μας με το δημόσιο με αυτόν τον αριθμό. Θα πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο έναν αριθμό για να ταυτοποιείς», απάντησε στην ερώτηση αναφορικά με το πού ακριβώς θα χρησιμοποιείται ο νέος 12ψήφιος προσωπικός αριθμός του κάθε πολίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι υπηρεσίες που αφορούν στη χρήση ΑΜΚΑ, τη χρήση ΑΦΜ, τη χρήση αριθμού δελτίου ταυτότητας, εν τέλει θα είναι όλα αυτά με έναν αριθμό και μόνο», επανέλαβε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για τον νέο 12ψήφιο προσωπικό αριθμό που θα εισέλθει στη ζωή μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.