ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτά είναι τα μέτρα που έχει στο «τραπέζι» η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό – Πόσο πιθανό είναι το lockdown

Αυτά είναι τα μέτρα που έχει στο «τραπέζι» η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό – Πόσο πιθανό είναι το lockdown

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι έτοιμος να επιβάλει οποιαδήποτε στιγμή νέα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να μπει «φρένο» στον κορωνοϊό.

​Ωστόσο, παρά την έντονη φιλολογία περί lockdown στην Αττική σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, το μέτρο αυτό δεν αποτελεί παρά έσχατο «όπλο».

​Αυτό το είχε δηλώσει, άλλωστε, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε μία από τις ενημερώσεις του για την πορεία της πανδημίας.

Ο σχεδιασμός του Μαξίμου είναι να αποφευχθεί το lockdown στην Αττική. Κι αυτό αναφέρει σήμερα και η Καθημερινή, τονίζοντας με δημοσίευμά της, ότι lockdown δεν πρόκειται να ανακοινωθεί εάν το σύστημα υγείας δεν υφίσταται κίνδυνο να «φτάσει στα όριά του» και αυτό το σενάριο επί του παρόντος δεν είναι ορατό.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα για πιο αυστηρά μέτρα μόνο στην Αττική, όπου και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, εξετάζονται τα εξής:

  • Η καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και όχι μόνο εκεί όπου επικρατούν συνθήκες συνωστισμού
  • Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς θα υπάρχουν εξαιρέσεις που θα αφορούν σε μετακινήσεις για συγκεκριμένους λόγους όπως και την περίοδο της καραντίνας, στο πρώτο κύμα της πανδημίας.
  • Η περαιτέρω μείωση του ωραρίου των εστιατορίων και μπαρ. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ήδη έχει αρχίσει να υιοθετείται το μοντέλο στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις τα ρολά να «κατεβαίνουν» στις δέκα.
  • Η καθιέρωση ειδικής ώρας για την προσέλευση ατόμων άνω των 65 ετών και μελών ευπαθών ομάδων στα σούπερ μάρκετ, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η προστασία τους.

Όσον αφορά στο lockdown στην παρούσα φάση οι λόγοι που κάνουν την κυβέρνηση να το αποκρούει είναι δύο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Πρώτον, το σύστημα υγείας επιδεικνύει αντοχές και δεύτερον η μάχη με τον κορωνοϊό θα εισέλθει στην πιο κρίσιμη φάση από τα τέλη Οκτωβρίου και έπειτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.