N.Μηταράκης για τη δομή στις Θερμοπύλες: «Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είχε ενημερωθεί από τη πρώτη στιγμή»

N.Μηταράκης για τη δομή στις Θερμοπύλες: «Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είχε ενημερωθεί από τη πρώτη στιγμή»

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζει πως τόσο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, όσο και ο δήμαρχος Λαμίας είχαν ενημερωθεί για τη δομή φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στις Θερμοπύλες και τότε δεν είχαν εκφράσει αντίρρηση.

Με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, και του δημάρχου Λαμιέων, Ευθύμιου Καραΐσκου, το υπουργείο Μετανάστευσης διευκρινίζει ότι αναφορικά με την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, το υπουργείο ενήργησε ύστερα από πρόταση του δημάρχου Λαμιέων, ο οποίος σε συνάντηση με τον κ. Μηταράκη, στις 10 Φεβρουαρίου, πρότεινε την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, αντί για την δημιουργία νέας δομής στη θέση Μαυρομαντήλα.

Την πρόταση του κ. Καραΐσκου αποδέχτηκε ο κ. Μηταράκης και από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με το οποίον, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, είχαν συστηματική επικοινωνία.

Το αποτέλεσμα των αναλυτικών συζητήσεων, στις οποίες τέθηκε και το θέμα της διοίκησης της δομής, ήταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εκδοθεί τον περασμένο Μάιο το σχετικό ΦΕΚ χωροθέτησης και άδειας κατασκευής.

Στο διάστημα που ακολούθησε ο κ. Μηταράκης και οι συνεργάτες του διατήρησαν συστηματική επικοινωνία τόσο με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό όσο και με τον δήμαρχο Λαμιέων κ. Καραΐσκο, χωρίς να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις που εκφράζουν σήμερα δημοσίως. Ίσως επηρεάστηκαν από την πρόσφατη επικαιρότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ακόμα ότι σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πρότεινε άμεση συνάντηση ώστε να καθοριστεί κάθε σχετική λεπτομέρεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.