Α.Γεωργιάδης: «Θα θέσουμε θέμα κυρώσεων της Τουρκίας στην Σύνοδο Κορυφής»

Α.Γεωργιάδης: «Θα θέσουμε θέμα κυρώσεων της Τουρκίας στην Σύνοδο Κορυφής»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μετά την επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα τόνισε ότι θα θέσουν ζήτημα κυρώσεων της Τουρκίας στην Σύνοδο Κορυφής.

Όπως ο υπουργός σχολίασε «ποτέ δεν πιστέψαμε την αξιοπιστία των Τούρκων και του Ερντογάν» ενώ πρόσθεσε πως «μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής η οποία ήταν προφανώς καλή απόφαση για την Ελλάδα και την Κύπρο και προκάλεσε την οργή της Τουρκίας, ο Ερντογάν έκανε την κίνησή του στα Βαρώσια και την Αμμόχωστο άρα ήδη είχαν δείξει τις προθέσεις τους και ότι είχαν απογοητευτεί από την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής και είχαν σκοπό να τορπιλισουν τον διάλογο».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός ανέφερε πως με τις τελευταίες του κινήσεις του (μεταξύ αυτών το Oruc Reis στο Καστελόριζο) ο Ερντογάν έχει εκθέσει την Μέρκελ. «Γι αυτό ακυρώθηκε το ταξίδι του ΥΠΕΞ Γερμανίας στην Άγκυρα, διπλωματικά είναι πρωτοφανές ένα ταξίδι που έχει ανακοινωθεί να ακυρώνεται που δείχνει την έντονη ενόχληση της Γερμανίας προς την Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, σημείωσε πως καμία προσβολή της ελληνικής κυριαρχίας δεν θα μείνει αναπάντητη και πως θα είναι αποτυχία της Ευρώπης αν δεν δώσει απάντηση στον Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.