ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Γεραπετρίτης: «Η κόκκινη γραμμή παραμένει το απόλυτο δικαίωμά μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια»

Γ.Γεραπετρίτης: «Η κόκκινη γραμμή παραμένει το απόλυτο δικαίωμά μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια»

O υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε για ακόμα μία φορά για την προκλητική στάση της Τουρκίας και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δικαίωμα για επέκταση των χωρικών υδάτων της.

«Για εμάς είναι πρώτη προτεραιότητα να υπερασπιστούμε την κυριαρχία της χώρας. Η κόκκινη γραμμή παραμένει το μονομερές, απόλυτο δικαίωμά μας, να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια».

Στο πλαίσιο αυτό, διαμηνύει στην Άγκυρα πως η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμία απολύτως περίπτωση δημιουργίας τετελεσμένου ή κεκτημένου. «Δεν πρόκειται να κάνουμε παραχωρήσεις» λέει χαρακτηριστικά και δηλώνει ανοιχτός στο διάλογο, αλλά χωρίς απειλές.

«Ο διάλογος περιλαμβάνει (σ.σ. όταν ξεκινήσει) μόνο την οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών. της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, είναι το ένα και μόνο ζήτημα που θα τεθεί στο τραπέζι» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας.

Σε ερώτηση για τα επόμενα βήματα του επιτελικού κράτους θέτει δύο ορόσημα:

Έως το τέλος του ’21 το 90% των επαφών κράτους- πολίτη θα γίνονται από τηλέφωνο ή υπολογιστή

Θα ακολουθήσει η μεταφορά αρμοδιοτήτων, πόρων και λογοδοσίας από το κεντρικό κράτος στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτηρίζει «συστημικό πρόβλημα» για την Ελλάδα τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη Δικαιοσύνη, καθώς «η καθυστέρηση δημιουργεί πυλώνες διαφθοράς και αποθαρρύνει επενδύσεις». Ως παράδειγμα επιτάχυνσης αναφέρει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης με στόχο να έρθουν 6 χρόνια πιο νωρίς οι δίκες για τον Νόμο Κατσέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος τέλος στο Εθνικό Σχέδιο για τα Άτομα με Αναπηρία τονίζει πως «διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή τους και την πρόσβασή τους στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.