Γ.Πλακιωτάκης: «Θα αναληφθούν οι πρωτοβουλίες που πρέπει για το “Καλλιστώ” – Ευτυχές ότι δεν θρηνήσαμε θύματα»

Γ.Πλακιωτάκης: «Θα αναληφθούν οι πρωτοβουλίες που πρέπει για το “Καλλιστώ” – Ευτυχές ότι δεν θρηνήσαμε θύματα»

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ανέφερε πως «μια συνοριακή ελληνοτουρκική διαφορά την έχουμε κάνει ευρωτουρκική το τελευταίο διάστημα».

Παράλληλα, σε ότι αφορά τις κυρώσεις της ΕΕ, είπε ότι «τα μέτρα είναι πάντοτε πάνω στο τραπέζι».

Για την σύγκρουση του εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», ο Υπ. Ναυτιλίας σημείωσε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η προανάκριση για τα αίτια του περιστατικού, για την οποία, όπως με νόημα ανέφερε, χρησιμοποιείται και «η βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων καταγραφής».

Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι «είναι ευτυχές ότι δεν θρηνήσαμε θύματα» και τόνισε ότι το περιστατικό έγινε στα ανοιχτά του λιμανιού και με καλό καιρό, αναφέροντας την διεθνή πρακτική της ναυσιπλοΐας, «το μεγάλο πλοίο, πάντοτε προσέχει το μικρό».

Ο Υπ. Ναυτιλίας δήλωσε την ικανοποίηση του για την αντίδραση του Λιμενικού, λέγοντας ότι μέσα σε έξι λεπτά από την πρώτη ειδοποίηση, στελέχη του είχαν προσεγγίσει το σημείο της σύγκρουσης και είχαν αναλάβει δράση.

Σε ότι αφορά την καταστροφή του σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού, σημείωσε ότι αναφορικά με την αποζημίωση, εφόσον προκύψει υπαιτιότητα του εμπορικού πλοίου, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, «θα ληφθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες και αξιώσεις προφανώς του Ελληνικού Δημοσίου».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Νίκη Κεραμέως νοσεί από τον κορωνοϊό, ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε «εγώ βιωματικά ήρθα σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού και ειλικρινά προστατεύθηκα από την χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.